Matchrapport: VIK tog efterlängtad seger mot Mora.
Publicerad: 2020-10-23
VIK tog en efterlängtad seger och trepoäng när man fick revansch på Mora efter strafförlusten senast mot just Mora. Denna kväll skulle VIK vara det starkare laget efter en stark sista period där man vände 0-1 underläge till seger. Stor matchvinnare blev Kellen Jones med sitt ledningsmål till 2-1 en bra bit in i tredje perioden. Värt att notera att Joakim Hagelin gjorde 1 mål och sitt 200 poäng i HockeyAllsvenskan, stort grattis!

Det var en jämn tillställning det skulle bjudas på i Plivit Arena i den första perioden mellan två lag som redan möttes för det tredje mötet i årets upplaga av HockeyAllsvenskan.

Spelet böljade fram och tillbaka där VIK kanske hade periodens längsta sekvens i Moras anfallszon när man bet sig fast ordentligt i ett powerplay, dock utan att få in ledningspucken.

Det skulle dröja till ca halva matchen innan första målet skulle komma och det var gästerna från Dalarna som skulle göra det i ett snyggt anfall avslutat av Johan Persson.

Ganska rättvist då Mora var det mer spelförande laget i den andra perioden som slutade 1-0 till bortalaget.

I den tredje perioden skulle VIK vända på matchen. Till en början skulle det inte hända så mycket men när man fick chansen i powerplay skulle kvitteringen sitta genom kapten Joakim Hagelin efter fint förarbete av Victor Öhman.

Med det målet uppnådde Joakim Hagelin en milstolpe i karriären, 200 poäng i HockeyAllsvenskan. Grattis!

Efter målet fick VIK ännu mer energi och bara minuter senare skulle Kellen Jones prickskjuta dit ledningspucken efter fint pass och förarbete av hans kedjekamrater Victor Öhman och Gerry Fitzgerald.

VIK skulle sedan stänga ner matchen på ett mycket bra sätt och Mora tilläts inte komma till några större farligheter och Erik Gustafsson kunde fastställa 3-1 i öppen kasse. Kul även För Erik att göra mål som inte är någon van målskytt.

Tack vare segern lyfte VIK lite i tabellen och nu väntar en tuff period med tre bortamatcher på rak. Först ut Tingrsyd på bortais på söndag kl 15.

En annan truppnyhet är att Fabian Ilestedt lånas ut till Nybro i Hockeyettan. Lånet gäller till och med 15 November först och främst.