Västerviks IK har sorg: Mikael von der Geest är död

11 februari 2020 12:39
VIK har sorg

Västerviks IK har sorg, Mikael von der Geest är död. Mikael var västervikskillen som på 90-talet kom tillbaka till moderklubben och var med och gjorde VIK till ett topplag med play off till Elitserien 96-97 som höjdpunkt. Mikael von der Geest gjorde 160 mål (näst mest i VIK:s historia) på 268 matcher under tio säsonger i Västerviks IK. Mikael kommer för alltid att bli ihågkommen som en av de absolut bästa spelarna som har dragit på sig VIK-tröjan och Västerviks IK:s tankar går till Mikaels anhöriga i denna svåra stund.


Mikael von der Geest föddes 1969 och inledde sin långa och framgångsrika hockeykarriär som center i Västerviks IK.

Mikaels stora ishockeytalang gjorde att han lockades till spel i andra klubbar på hög nivå i Sverige. Som junior spelade han i Leksands juniorlag innan han som mycket ung återvände till moderklubben.

Efter a-lagsdebut i division 3 säsongen 85-86 som sextonåring spelade han fyra säsonger i VIK innan flyttlasset gick till då storsatsande Boro/Vetlanda i divison 1 och Allsvenskan.

1992 återvände Mikael till VIK, som då låg i division 1, och blev med undantag för säsongen 1993-94 i IK Pantern kvar till 1997. Mikael von der Geest tillhörde de ledande spelarna i det framgångsrika VIK-lag som under Ulf Weinstocks ledning kvalspelade till Elitserien två säsonger. Under fyra säsonger på 90-talet producerade Mikael 142 poäng på 122 seriematcher i VIK-tröjan.

Mikael von der Geest fortsatte sin karriär i IK Oskarshamn och Mörrum innan han var med i Linköping HC under klubbens första tid i Elitserien under tre säsonger. Mikael avslutade sin aktiva kvarriär med en del av en säsong i IK Oskarshamn 2003-04 och även spel i moderklubben Västerviks IK i division 2 under säsongen 2006-07.

Foto: Västerviks-Tidningen

Med 160 mål och mer än 152 assist på 268 a-lagsmatcher är Mikael von der Geest för alltid inskriven i historieböckerna som en målskytt och passningsläggare av allra högsta klass. Mikael var också en bra människa som under alla år varit en god ambassadör för sporten ishockey i Västervik och för Västerviks IK i Hockeysverige.

- Västerviks IK känner en stor tacksamhet för den tid och kraft som Mikael von der Geest har givit vår förening och en stor sorg för att han är borta. Mina och våra tankar går till Mikaels alla nära och kära i denna stund, säger VIK:s ordförande Per Embretsen till webbsidan och han hälsar avslutande:

- Vi får försöka ta hand om varandra och hjälpas åt att ta oss igenom det här. Kom gärna och var med och hylla Mikaels minne med oss under fredagens a-lagsmatch mot BIK Karlskoga.

Foto: Västerviks-Tidningen