Matchrapport: VIK föll på Hovet
Publicerad: 2021-10-09
Det blev ingen tredje raka seger för VIK:arna. Segersviten bröts på fredagskvällen mot AIK. Ett AIK som dominerade stora delar av matchen kunde också slutligen segra med 5-2.

VIK fick tidigt en riktig kalldusch i mötet med AIK. Efter bara 51 sekunder tog hemmalaget ledningen genom Fredric Weigel. Hemmalaget fortsatte att trumma på efter målet och ett ängsligt VIK var även illa ute minuter senare när AIK fick spela i numerärt överläge men man klarade sig med nöd och näppe den gången.

I mittendelen fick VIK möjlighet att komma in i matchen då en hemmaspelare visats ut men man lyckades inte skapa några lägen av hetare karaktär. Sekvenser senare så utökade hemmalaget sin ledning till 2-0. Denna gång genom Anton Holm som kommit ren mot Edvin Olofsson. 2-0 var också ställningen efter en spelad period på Hovet.

AIK fortsatte där man slutade och sköljde bitvis över VIK. Gudmundsson och Czarnecki tog timeout efter sju spelade minuter för att väcka sina mannar men när en VIK-spelare visades ut så utökade AIK ledningen till 3-0 genom Lucas Carlsson i det efterföljande spelet i numerärt överläge. AIK:s glädje varade dock inte länge. Alfred Barklund gav VIK hopp dryga minuten senare då hans skott från blålinjen passerade Pavel Khomchenko i AIK-målet. De 2621 på Hovet trodde kort senare att Anton Holm utökat hemmaledningen till 4-1 men målet dömdes bort och 3-1 var resultatet efter två spelade perioder.

VIK fick en god möjlighet att närma sig AIK målmässigt då man efter bara några minuter in i perioden fick chansen i numerärt överläge. Man radade upp några bra chanser men istället så är det AIK som utnyttjade en kontring och utökade till 4-1 genom Axel Wemmenborn.

Skyler Mzkenzie och övriga VIK:are trodde en stund senare att man reducerat till 4-2 men efter videobedömning så dömdes målet bort för hög klubba. Det skulle komma ytterligare två mål innan matchen var över. Eric Norin utökade ledningen för AIK till 5-1 innan Erik Gustafsson reducerade till 5-2 vilket också blev slutresultatet i en match där AIK var flera nummer för stora för VIK.

{!E} Jens Holmström i underläge mot Victor Aronsson. (Foto: Johan Dali)

{!F} Lucas Carlsson gör 3-0 för AIK (Foto: Johan Dali)

### Tabellen

I och med förlusten så ligger VIK just nu på en 7:nde plats i tabellen.

{!D}

### Nästa match

Chans till revansch redan på onsdag 13/10 då AIK istället besöker Plivit Arena. Biljetter till matchen köper du nedan.