20-årige right-backen Erik Ullman klar för VIK!

31 maj 2018 18:05

Under torsdagen fick Västerviks IK klart med den tjugoårige högerskjutande backen Erik Ullman, senast i AIK i HockeyAllsvenskan. Erik har skrivit ett ettårigt avtal över säsongen 2018-19 i allsvenskan.


Erik Ullman är uppväxt i Österhaninge utanför Stockholm och har Trångsund som moderklubb. Första delen av hans ungdoms- och juniorår spenderades i Södertälje SK:s organisation, men han fortsatte med nästan tre juniorsäsonger i MODO Hockey. I MODO var Erik med och tog J18-SM-guld 2014. Säsongen 2015-16 var Erik både lagkapten och stor poängmakare med hela 29 poäng på 40 matcher i J20 Superelit för MODO Hockey. Den säsongen fick han även testa SHL-spel med MODO och utlåning till IF Björklöven i HockeyAllsvenskan.

Säsongen 2016-17 testade Erik Ullman på spel i Bloomington Thunder i USHL, men spelade också större delen av säsongen i Södertälje SK i HockeyAllsvenskan. Senaste säsongen spelade Erik i AIK i allsvenskan, men blev också utlånad till Huddinge IK i HockeyEttan.

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar kontraktsskrivningen med Erik Ullman så här:

Erik är en högerfattad back, med stor potential. Han försöker vara kreativ och har en fin spelförståelse. Jag tror att VIK kan vara en bra miljö för Erik att utvecklas i och om han är beredd att arbeta hårt så finns alla möjligheter att ta klivet till att etablera sig som allsvensk spelare.

Följ lagbygget 2018-19 här