Tillsammans för Bianca
Publicerad: 2022-09-01
Nu på lördag 3 september kommer Västerviks IK att vara på plats vid Amici i centrala Västervik, där vi tillsammans kommer att hjälpa till och samla in pengar till Barncancerfonden Östra i Biancas namn.

Bianca är en femårig tjej som har kämpat med en cancerbehandling mot en mycket ovanlig blodsjukdom och hennes kamp har berört oss djupt. Bianca har fått en intensiv cellgiftsbehandling och har tidigare i år också genomgått en stamcellstransplantation. Nu är Bianca tillbaka på förskolan och kan äntligen leka tillsammans med sina kompisar. Det är en självklarhet att barn i Biancas ålder behöver få leka med sina kompisar, men tyvärr har det inte riktigt varit möjligt för alla barn som går igenom det Bianca har gjort.

Västerviks IK är givetvis med Amici och Bianca och tar upp kampen mot cancer. Detta gör vi tillsammans genom att samla in pengar till Barncancerfondens oerhört viktiga arbete för att ge barn som likt Bianca den bästa förutsättningarna för att kunna gå igenom denna tuffa kamp.

Vi kommer att finnas på plats med våra A-lagspelare från klockan 10.00 utanför Amicis salong nära Stora Torget där man kan delta i flera olika aktiviteter, som ponnyridning, hoppborg från Oddis Lekland, puck-aktiviteter med Västerviks IK och fika som säljs av Bageri96. Amici kommer givetvis att klippa och fixa håret på besökarna. Alla dessa aktiviteter gör vi till förmån för insamlingen.

Vissa av puck-aktiviteterna är begränsade till 12-årsgräns av säkerhetsskäl. Vill du som besökare ha en autograf av VIK-spelare så löser vi givetvis det.

Under dagens gång kan du som besökare på arrangemanget swisha valfri gåva till Barncancerfonden Östra och på så sätt ge barn som går igenom den kamp som Bianca har gjort bästa möjliga förutsättningar i sin tillvaro under tiden de genomgår sina behandlingar.

Alla bidrag är viktiga, stora som små. Just ditt bidrag gör skillnad!

Nu om någon gång är vår egen VIK-slogan viktigare än någonsin:

TILLSAMMANS GÖR VI DET!

Admin