J20: Kungälv IK - Västerviks IK 5-1
Publicerad: 2019-03-12
J20
Vi gör en riktigt bra första period där vi är det bättre laget men får inte utdelning för vårt hårda jobb" säger ledarna om måndagens förlust borta mot Kungälvs IK.

Första perioden

Vi börjar matchen bra och efter drygt 2 min får vi chansen i pp och har någon bra chans. Efter cirka 6 minuter har Kungälv sitt första riktiga anfall och när vi inte får ut pucken så tar de ledningen med med 1-0.

Vi fortsätter dock att spela bra och har mesta av spelet. Med knappt två minuter kvar av perioden har vi powerplay och spelar riktigt bra utan att få utdelning.

Andra perioden

Tyvärr så slarvar vi vid anfallsblå och Kungälv gör 2-0 efter 30 sekunder. Kungälv tar över spelet och efter ett långt byte vill vi ha TO men utan gehör hos domarna och typiskt nog gör Kungälv 3-0 som styrs via vår spelare. Tid 26:46.

Knappt tre minuter senare gör de 4-0, återigen studsar pucken via vår spelare.

Efter 14 minuter får chansen att spela powerplay i fem minuter. Vi får inte till det förrän det är 40 sekunder kvar då Arvid Fagerström styr in skott från Oskar Kavhed. Assist även till Ville Torstensson.

Tredje perioden

Vi ger det chansen i inledningen av perioden och har läge. Tyvärr åker vi på två raka utvisningar när vi ska försöka jaga ikapp. Vi dödar av båda och försöker lyfta upp spelet.

Med cirka sju minuter kvar har vi numerärt överläge, men istället för reducering så gör Kungälv 5-1 på kontring. Med cirka fyra minuter kvar har vi fem mot tre-spel i en minut och skapar flera målchanser, men vi lyckas inte få in pucken.

Analys

Vi gör en riktigt bra första period där vi är det bättre laget men får inte utdelning för vårt hårda jobb. Vi har oflyt när Kungälv gör både 3-0 och 4-0.

När vi har powerplay i fem minuter kommer reduceringen lite för sent. Vi hade nog behövt göra två mål där för att kunna hota inför sista. Förlusten blir något eller några mål för stor sett till hela matchen. Nu laddar vi om batterierna för ny match på fredag, borta mot Ulricehamn.