Spelarnytt: Målvakten Daniel Marmenlind till Västerviks IK

16 mars 2020 14:07
Kontrakt

22-årige målvakten Daniel Marmenlind är ny målvakt i Västerviks IK i HockeyAllsvenskan 2020-21, det blev klart på måndagen. Daniel har spelat de senaste två säsongerna i Visby/Roma i HockeyEttan, men han lånades också ut till Västerviks IK för spel i HockeyAllsvenskan under fyra matcher i december 2019.


Under fyra framträdanden som inlånad i VIK spelade Daniel strålande och tog 94,5 % av skotten han fick på sig och släppte in 1,73 mål per match.

- Daniel gjorde det riktigt bra när han var hos oss på lån i december. Han är en spännande målvakt som utvecklats bra i Visby ett par år och som vi tror är redo för att bli en allsvensk målvakt på riktigt, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson.

- Det känns skönt att ha målvaktsparet klart så här pass tidigt. Samuel och Daniel är två talangfulla målvakter som kommer kunna fightas bra om första spaden, avslutar Emil Georgsson.

Daniel Marmenlind har Arlanda HC som moderklubb och har spelat juniorhockey i både Djurgården och Örebro. Som junior spelade även Daniel en SHL-match med Örebro och säsongen efter både Allsvenskan med Vita Hästen och HockeyEttan med Skövde. Daniel har också gjort ett flertal framträdanden i olika ungdoms- och juniorlandslag, bland annat U18-VM 2014-15.

De fyra senaste säsongerna har Daniel framför allt spelat i HockeyEttan, först i Skövde och Lindlöven och de två senaste säsongerna i Visby/Roma.

Daniel Marmenlinds profil på Eliteprospects: