Ny anfallare klar för VIK

24 december 2020 12:00
Kontrakt

Västerviks IK har gjort klart med Connor Jones, vars tvillingbror Kellen, redan finns i klubben.

– Efter jul väntar 31 omgångar och då måste vi kunna stå pall eventuella skadeperioder, säger sportchef Emil Georgsson.


30-årige Connor Jones kommer närmast från spel Schweiz, där han förra säsongen gjorde 27 poäng (8+19) på 44 matcher. Innan det har han en lång AHL-karriär bakom sig, framför allt i NY Islanders farmarlag Bridgeport Sound Tigers. Säsongen 16-17 gjorde Connor fyra NHL-matcher med just Islanders.

Totalt har han spelat 290 AHL-matcher och gjort 72 poäng. – Jag ser fram emot att spela med min bror och att få vara med och bidra i Västervikströjan, säger Connor Jones.

Connor Jones, 30 år gammal, är en vänsterskjutande center som är 175 centimeter lång och väger 83 kilo.

– Vi är glada över att addera Connor till truppen. En tvåvägscenter som är ganska lik sin bror i spelstilen, men lite mer fysisk. I Connor får vi en spelare med rutin, som vi tror kommer bli värdefull när vi går in i den andra halvan av säsongen. Vi känner att vi behöver få in en forward till i truppen nu när Jonatan Davidsson åkte på NHL-camp och Axels situation är osäker.

– Sedan tidigare har även Anton Blomberg lämnat och Fabian Ilestedt är på lån i Nybro. Efter jul väntar 31 omgångar och då måste vi kunna stå pall eventuella skadeperioder. Kellen har så klart varit en stor bidragande faktor i att få ihop detta och Connor ansluter någon gång runt nyårshelgen, säger Emil Georgsson.

Connor Jones på Eliteprospects