VIK förstärker offensiven

26 januari 2021 16:00
Kontrakt

Zach Budish, 29, är klar för Västerviks IK. Den storvuxne forwarden har spenderat senaste fyra säsongerna i den finska högstaligan. Senast i TPS. Budish beräknas ansluta till Västervik senast i början av nästa vecka.


Amerikanske forwarden Zach Budish, 29, är klar för Västerviks IK. Den storvuxne forwarden har spenderat senaste fyra säsongerna i den finska högstaligan.

Då de två tongivande anfallarna Gerry Fitzgerald och Victor Öhman befinner sig på skadelistan på obestämd tid har Västervik gjort klart med den 29-årige anfallaren Zach Budish.

Emil Georgsson: "Med tufft skadeläge så är vi tvungna att fylla på truppen offensivt. Därför har vi värvat Zach Budish som är en stor forward som producerat bra i Liiga tidigare säsonger".

Budish är en högerfattad anfallare på 190 cm och 100 kg. Han kommer senast från TPS i Liiga och innan det spelade han knappt två säsonger i Jukurit. På 220 matcher i Liiga har han gjort 63 mål och 74 assist för totalt 137 poäng.

Innan han begav sig till Europa spelade han i Nashville Predators farmarlag Milwaukee Admirals (AHL) och Cincinnati Cyclones (ECHL). Han draftades i andrarundan 2009 som spelare 41 totalt av just Nashville.

"Zach har sina styrkor offensivt och gillar att arbeta runt målet. Det är en spelartyp vi känner att vi saknat och vi ser det som en fördel att han har några säsonger i Europa på sitt CV, säger Emil Georgsson."

Budish beräknas ansluta till Västervik senast i början av nästa vecka.

Västerviks IK tackar supporterklubben Rödblåa fans för bidrag till denna värvning!