J20: Nässjö - Västervik 6-4
Publicerad: 2019-11-18
J20 Matchrapport
Första förlusten efter ordinarie tid kom mot Nässjö borta i lördags. VIK började matchen bra i första perioden men tappade i andra och orkade inte komma ifatt i tredje.

Nässjö HC - Västerviks IK

Första perioden

Matchen startar i ett högt tempo och Nässjö får första målchansen och i nästa byte har vi bra läge.

Efter 5.18 tar vi ledningen med 0-1 genom Svante Kopp som sätter dit den i friläge, ass Casper Remelin. Vi spelar bra och har det mesta av spelet.

Efter ca 10 min gör Joakim Strandljung 0-2 på retur, ass Filip Windahl och Hampus Sjöblad. Vi fortsätter spela bra till sista minuterna och med 10 sek kvar av perioden reducerar Nässjö när vi är lite bekväma i egen zon.

Andra perioden

Nässjö startar perioden bäst när vi gör det för svårt. Vi har dock bra läge efter ca 3 min utan att få utdelning. Efter 5 min kvitterar Nässjö till 2-2 när vi slarvar.

Matchen är jämn och båda lagen skapar flera målchanser. Efter 15 min tar vi ledningen med 2-3 genom Calle Jacobsson, ass Arvid Fagerström.

Tyvärr släpper vi in 3-3 två min senare och när vi åker på en utvisning så tar Nässjö ledningen med 4-3.

Tredje perioden

Vi får omgående spela boxplay som vi reder ut bra. Efter det har vi lägen för kvittering men lyckas inte få in pucken. Efter 6.33 ökar Nässjö på sin ledning till 5-3 och återigen ställer vi till det i egen zon och tappar markering i slottet.

Direkt efter målet så tilldöms vi ett straffslag som vi inte kan utnyttja. Vi jobbar på och skapar några bra lägen. Med knappt 4 min kvar tar vi ut målvakten men då gör Nässjö 6-3 i tom bur.

Med 1.10 får vi för första gången i matchen spela powerplay!! Vi reducerar till 6-4 genom Hampus Sjöblad, ass Liam Tampöld och David Andersson. Vi kommer dock inte närmare och Nässjö vinner matchen.

Analys

Vi gör en riktigt bra första perioden där alla tar kampen och gör sitt jobb. En av säsongens bästa. Känns därför extra surt och lite onödigt att Nässjö reducerar innan paus.

I andra går vi ner några procent och Nässjö vänder matchen. Tycker ändå att vi har bra lägen för att leda matchen. Men det gäller att trycka dit chansen när den kommer. När Nässjö gör 5-3 är det uppförsbacke och vi lyckas inte komma ikapp denna gång.

Önskan är att kunna hålla 1:a periodens nivå då är chansen stor till vinst