Inför Tingsryd borta
Publicerad: 2019-03-05
Inför match
Dags för sista bortamatchen i seriespelet och näst sista matchen innan slutspelet drar igång. Ska VIK vara med där så är det tre poäng som gäller och inget annat. Förhoppningsvis vinner AIK också borta mot Södertälje. Viktigt match med andra ord för Västerviks IK om man ska vara med i slutspelet mot SHL.

{!A}

VIK åker mot Tingsryd i morgon onsdag för match mot ett TAIF som slåss för att undvika 13:e platsen och negativt kval. Just nu ligger man där sedan förra omgången när Leksand vann över Tingsryd med 4-0 och Almtuna vann i sudden mot Västervik. Det gjorde att Almtuna kunde passera.

En viktig match för båda lagen med andra ord men VIK har ett litet psykologiskt övertag efter att man vunnit alla tre matcher innan denna. Men i morgon är en ny dag och nya förutsättningar. Det gäller att Karlin/Johansson får laget att spela som man ska så finns det stora chanser till tre poäng.

Enligt uppgifter så kommer AIK att vila en del spelare i matchen borta mot Södertälje då AIK inte har så mycket att spela för.

Tingsryds trend senaste fem matcherna är 0-4,2-1,1-2,0-3,1-6. Med andra ord en straffvinst, en övertidsförlust och tre förluster.

Förlust för VIK och Södertälje tar minst en poäng så är åttondeplatsen körd och säsongen tar slut för vårat lag. Skulle den göra det hoppas jag att många kommer på fredag och tackar Västerviks IK för en bra säsong där alla experter trodde att VIK Hockey skulle sluta sist!

VIK ställer upp med ungeför samma lag som senast. Erik Ullman, Niklas Folin, Isak Ragnevad och Andreas Frisk är dem som saknas. Hur femmorna kommer att se ut bestäms på matchdagen och kommer att finnas här på hemsidan ca två timmar innan pucken släpps. {!B}

Conny Pettersson