Matchrapport: Vinst efter straffar mot Västerås IK
Publicerad: 2020-11-12
Målsnålt men inte chansfattigt när VIK lyckades få revansch på Västerås IK efter ett avgörande i straffläggning. Två återigen storspelande målvakter i Daniel Marmenlind i Västerviksmålet och Emil Kruse i Västerås kasse såg till att det var lika på ett efter tre spelade perioder och 5 minuter övertid. I straffavgörande var det bara Victor Öhman som snyggt lyckades göra mål samtidigt som Daniel Marmenlind räddade alla tre straffar. Saken klar, VIK vinst och upp på 5:e plats i Tabellen.

Matchen började i ett högt tempo likt matchen senast mot Västerås. Båda lagen bytte chanser med varandra men två bra målvakter visade redan från start att det skulle bli svårt att överlista dom.

Västerås skulle få mer av spelet eftersom man fick spela två powerplay tätt inpå varandra, VIK lyckades hålla ut men det var nära vid flertal tillfällen.

Första perioden skulle bli mållös. I den andra perioden skulle bli en jämn period också med högt tempo där båda lagen byter chanser med varandra. Tempot känns i mellanåt lite väl högt.

Ledningsmålet skulle komma för gästerna när kanske planens bästa spelare Rasmus Asplund snyggt sätter dit 1-0.

Det känns som Västerås fått matchen dit dom vill och kan gå till periodvila med en 1-0 ledning.

Tredje perioden skulle VIK få en drömstart när Viktor Liljegren snyggt sätter dit kvitteringspucken efter bara 15 sekunder framspelad av sina kedjekamrater Hagelin och Westfält.

Efter det tar VIK över matchen fullständigt och efter halva perioden är skotten 10-0 till hemmlaget.

Trots detta övertag lyckas man inte få något mer mål och matchen går som i fredags till övertid.

Där är det Västerås som skapar mest men Daniel Marmenlind i VIK målet hade bestämt sig för att inte släppa något mer mål denna onsdagskväll.

Matchen avgörs på straffar där Victor Öhman är den enda målskytt i dom båda lagen och därmed två viktiga poäng på VIK kontot. Se bild nedan på Victor Öhmans avgörande straff.

{!C}

Matchfakta

Tabellen efter kvällens matcher

I och med vinsten så ligger Västerviks IK på femte plats i den haltande tabellen.

Ny match återigen mot Västerås på fredag fast denna gång på borta is i ABB Arena.