Första nyförvärvet klart

20 april 2021 12:00
Kontrakt

Västerviks IK har gjort klart med första nyförvärvet inför säsongen 21/22. Det handlar om forwarden Mattias Wigley, 27, som närmast kommer från Vimmerby Hockey.


Mattias Wigley är 27 år gammal, från Stockholm och har Huddinge IK som moderklubb. Han lämnade Huddinge efter en säsong med J20 i dåvarande SuperElit. Därifrån gick han till Södertälje i två säsonger, innan det var dags för karriärens första seniorlag.

Hammarby IF i HockeyEttan i en och en halv säsong blev det, innan flyttlasset gick söderut till Vimmerby lagom till Allettan 15/16. I Vimmerby Hockey blev han kvar, i mer än fem säsonger.

Västerviks sportchef Emil Georgsson säger så här om Mattias Wigley:

”Mattias är en stabil center som gjort det bra under en längre tid i HockeyEttan. Det är en bra tekare och en kille som alltid sätter laget i första rum. Det är en spelare vi haft ögonen på under ett par år, han har tagit bra kliv i sin utveckling varje säsong och vi tror han är redo för spel i HockeyAllsvenskan.”

Totalt blev det 260 matcher och 115 poäng (70+45) i HockeyEttan för Wigley, som ärå vänsterfattad, 182 centimeter lång och 90 kilo tung.

Wigley själv om att valet föll på Västerviks IK:

”Det känns väldigt kul att äntligen få chansen i HockeyAllsvenskan. Västervik känns som en stabil förening som gjort bra resultat senaste säsongerna och det känns ganska likt Vimmerby Hockey så omställningen blir kanske inte så stor.”

Varmt välkommen till Västerviks IK, Mattias!