J18 hoppade på A-lagets segertåg!
Publicerad: 2021-10-31
Under söndagen ställdes serieledande J18 emot Nittorps IK.

Efter en ganska seg inledning på matchen tog VIK över mer och mer och 1-0 kom rättvist efter ungefär 14 minuters spel. VIK trummade sedan på och skapade många bra chanser innan man till slut även fick 2-0. Ställningen hade varit än mer till VIKs favör om inte gästernas målvakt William Borg storspelat och gjort flera högklassiga räddningar. Skotten var 15-7 till fördel för VIK efter första perioden.

Nittorp hade uppenbarligen mycket att tala om i periodpaus, så mycket att dom kom ut försent till nedsläpp och drabbades av en utvisning. VIK lyckades inte göra mål under powerplayet men precis sekunderna efter sitter 3-0 och VIK hade fått bästa möjliga start på andra perioden. Sedan var det dessvärre VIKs tur att dra på sig onödiga utvisningar, så pass onödiga att man gav Nittorp spel i 5mot3 som dem inte var sena med att utnyttja. Dock reste sig VIK per omgående genom att döda av resterande tiden på utvisningen och bara några minuter senare stänkte man in 4-1 med ett vackert höstlöv från blålinjen signerat Noak Kamperhaug.

Det kändes då som att VIK hade koll på tillställningen men sedan var det dags för en av matchens giganter att visa upp sig, innan perioden tog slut hann Nittorps Måns Lundgren göra både 4-2 och 4-3 och såg på egen hand till att det var spänning i matchen inför tredje perioden.

Efter en relativt lugn och snäll match kom tredje perioden till att bjuda på en hel drös med utvisningar åt båda håll. VIK rivstartade annars perioden genom att göra tre mål på sju minuter där Alfons Åhman stod för matchen delikatess när han med en underbart fin backhand upp i närmaste krysset i powerplay gjorde 6-3.

När sedan Victor Sundmark-Hedlunds snyggt satte en stenhård projektil i nättaket fram till 7-3 så känns matchen avgjord. VIK släppte sedan tyvärr lite på gasen och då klev åter Måns Lundberg fram för Nittorp när han fullbordade sitt hattrick och det blev lite liv i matchen igen.

Nittorp tog sedan över matchen mer och mer när VIK drog på sig många utvisningar men man krigade hårt i boxplay och reder ut stormen. Spiken i kistan satte VIK sedan själva i PP när Wille Edström gjorde 8-4 med fem minuter kvar av matchen, men innan matchen är slut hann Måns Lundberg göra sitt fjärde mål när han fastställde slutresultatet 8-5.

En svängig match där det kändes som att VIK är bättre när man vill, men när ledningen växte så slappnade man av och bjöd in Nittorp ett par gånger om. I slutändan vinner man rättvist och drygar ut serieledningen.

VIK J18 – Nittorps IK 8 - 5

Skott: 46-37

Målskyttar: Wilgot Hallberg, Wille Edström x2, Viktor Petersson, Noak Kamperhaug, Samuel Claesson, Alfons Åhman, Victor Sundmark-Hedlund

Nästa hemmamatch är mot Mjölby den 7 November klockan 17.00.

Hör vad tränare Pontus Nyberg hade att säga om matchen i intervjun nedan.