Matchrapport: Uddamålsseger i Norrköping
Publicerad: 2020-09-25
Västerviks IK fick bästa möjliga avslutning på försäsongsspelandet. På fredagskvällen besegrade VIK:arna HC Vita Hästen. Slutsiffrorna skrevs till 3-4 efter periodsiffrorna 0-2, 1-1 2-1.

Det såg ett tag ut som VIK skulle gå mot ett komfortabelt genrep. Det dröjde inte länge innan Viktor Liljegren gav VIK:arna ledningen i matchen. En ledning som Gerry Fitzgerald skulle utöka i mittendelen av den första perioden.

När sedan Marcus Westfält snyggt gett Västervik en 0-3 ledning tidigt i den andra perioden så kändes matchen, för en stund, avgjord. Så blev inte fallet. Vita Hästen reducerade till 1-3 innan den andra perioden var över och mer hemmamål skulle komma.

Två snabba mål i den trejde perioden från hemmalaget och ställningen var 3-3 på resultattavlan. Vita Hästen hade även bud på fler mål. VIK:arna skulle dock återta ledningen i spel i numerärt överläge. Kellen Jones målskytt den gången. Ett mål som också skulle bli matchens sista.

I slutskedet valde östgötarna att plocka ut målvakten i hopp om kvittering men VIK:arna redde ut anstormningen.

Nu väntar en veckas spelledigt innan seriespelet drar igång. För Västerviks del väntar AIK i premiären på Hovet den 2:e oktober.