J20: Västervik - Nässjö 6 - 7 OT
Publicerad: 2019-10-06
J20 Matchrapport
Västerviks J20 lag förlorade lördagens match mot Nässjö HC med 6-7 efter förlängning. Laget hade ledningen efter 2 perioder med 3-1. Tredje perioden vann Nässjö med 5-3 och matchen fick avgöras i sudden där Nässjö kunde avgöra.

Första perioden

Matchen startar i ett högt tempo och vi har två bra lägen redan i de första bytena. Nässjö har också någon chans i inledningen. Efter 5.27 tar vi ledningen med 1-0 på en spelvändning genom Alexander Rehn som kommer igenom och trycker dit pucken. Ass Manfred och Träff Williams.

Efter ca 8 min får vi ett PP men får inte till det ordentligt. Men i den 11:e minuten kommer vi återigen i en bra spelvändning och Filip Windahl kan skjuta förbi backen och göra 2-0, Ass Joakim Strandljung.

Knappa minuten senare kan Nässjö reducera på en kontring. Vi reder ut ett BP bra och är i ledningen efter första.

Andra perioden

Det är fortsatt en jämn match där det kan gå åt vilket håll som helst. Efter 5 min Blir det dubbelutvisning och spel fyra mot fyra och någon minut senare ytterligare en ny dubbelutvisning.

När båda lagen är fulltaliga kan David Hermansson göra 3-1 i sitt första byte för dagen. Han får ett bra pass i slottet och gör inget misstag. Ass till David Andersson och Arvid Fagerström.

Efter 10 min tilldelas Nässjö ett straffslag som Kristoffer Solstad i målet räddar. Sista halvan av perioden är det mycket utvisningar. Bl.a. får vi PP i fyra min utan att få utdelning. Vi har ett par bra lägen, men överlag går det lite för långsamt och vi håller i pucken lite för länge.

Tredje perioden

Det känns som vi har bra kontroll på matchen och tillåter inte Nässjö komma till några större farligheter. Men efter ca 7 min slarvar vi på tekning i egen zon och Nässjöspelaren får enkelt göra 3-2. Bara 13 sek senare är det kvitterat till 3-3. 30 sek senare tar Nässjö ledningen med 3-4 när vi tappar markering. När vi åker på en utvisning kan de utöka ledningen till 3-5.

På bara några minuter tappar vi matchen och tar Time out. Det är trots allt tio minuter kvar. Vi har några halvchanser men får inte utdelning. Efter 15 min gör Nässjö 3-6 när vi går bort oss i forcheckingen.

Vi får chansen att ta oss tillbaka i PP och plockar ut målvakten och reducerar till 4-6 genom Hampus Sjöblad assisterad av Alexander Rehn. Vi tar ut målvakten igen och efter 57.47 gör vi 5-6 när David Andersson får in en retur, ass Hampus Sjöblad och Arvid Fagerström.

Bara 16 sek senare kvitterar vi till 6-6 genom Joakim Strandljung som sätter den i snäv vinkel, ass Filip Windahl. Matchen går till övertid.

Förlängning

Nässjö avgör efter 1.40 när vi slarvar med ett byte och vinner således med 6-7.

Analys

En betydligt bättre match med bra energi och inställning överlag än senast. Tyvärr tappar vi matchen på bara några minuter. Innan det känns det som vi har bra kontroll men det svänger fort i ishockey. Vi lyckas ju ta oss tillbaka och rädda en pinne och det ska laget ha bra cred för. O.T är chansartat och idag tar Nässjö bonuspoängen.