Matchrapport: Förlust borta mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2021-10-17
VIK lyckades inte ta några poäng i bortamatchen mot BIK Karlskoga. Hemmalaget vann med 3-1 efter att sista målet i tom bur. Tyvärr drabbades VIK av en skada när Brett Supinski åkte på en ful knätackling, VIK:s målskytt var Josh Wilkins.

VIK spelade i går borta med BIK Karlskoga som spelade sin första hemmamatch för säsongen. Det skulle bli hemmalaget som gick segrande ur matchen med 3-1.

Första perioden var hemmalaget riktigt bra medan VIK bara fick försvara sig och inte kom upp i sitt normala spel. VIK ska vara glada att det stod 0-0 efter första perioden. Henrik Lundberg stabil i målet.

I andra perioden kommer VIK ut som ett annat lag. Redan i första minuten skapar VIK en bra chans men pucken tar i stolpens insida och ut bakom målvakten. Efter 4:31 tar VIK ledningen och det är Josh Wilkins som gör sitt första mål i VIK-tröjan. Fint framspelad av Erik Gustafsson. Assist även till Hugo Gabrielson.

Sedan är det nära att VIK utökar ledningen när bland annat Victor Öhman har en puck i ribban! VIK har tre ramträffar i andra perioden. Innan andra perioden är över kan BIK kvittera till 1-1 på en styrning som retligt rullar sakta över mållinjen innan Henrik Lundberg kan få tag i pucken.

I tredje perioden drar BIK Karlskogas Wilhelm Westlund på sig ett matchstraff efter ca sex minuter men VIK lyckades inte förvalta det överläget. Värre gick det för Brett Supinski och hans knä. Han kan bli borta en längre tid om det vill sig illa.

{!C} Brett Supinski leds av isen efter en knätackling. Foto: Tobias Eriksson

13:39 tar hemmalaget ledningen strax efter att VIK blivit fulltaliga efter att Martin Fransson suttit utvisad.

Erik Gustafsson blir utvisad med två minuter kvar av tredje perioden. En petig utvisning kan man tycka när det bara är två minuter kvar. Utvisning blev det och VIK satsar sedan på att plocka ut målvakten för att spela fem mot fem få till en reducering men istället är det Karlskoga som kan sätta 3-1 i tom bur.

{!D} Henrik Lundberg stabil i målet. Foto: Tobias Eriksson

Det är bara att ta nya tag på tisdag när Mora IK gästar Plivit Arena! Glöm inte att köpa biljett till matchen. Vi ses där`!

Glädjande idag var att Alexander Hilmerson gjorde comeback efter skada. En annan nyhet är att VIK värvat en back. Om det kan du l¨äsa här VIK värvar ny back