VIK vann superderbyt
Publicerad: 2016-10-15

VIK vann gårdagens match med 5-2 inför fullsatta läktare och befäste där med serieledningen och HockeyAllsvenskan där man gått fram som en ångvält med 9 raka segrar. Stor matchvinnare igår blev norrmannen Mats Josten Fröshaug som gjorde 2 mål och 2 målgivande passningar.

Första perioden

Matchen började i ett högt tempo där VIK hade flertalet chanser direkt. Man tar också tidigt ledningen genom Mats Josten Fröshaug efter en maginfik passning från Conny Strömberg.
Efter det har man bud på fler mål men IK Oskarshamn skulle komma in i matchen inom loppet av 28 sekunder i mitten av första perioden. Två kontringsmål signerat av först Arsi Piispanen och sedan Victor Svensson. IK hade vänt matchen och man var ytterst nära att göra 3-1 genom ett friläge men Jonas Fransson räddar Victor Löfstedts skott.
Med minuten kvar av perioden lyckas VIK kvittera genom Emil Wahlberg som fri i slottet prickskött in kvitteringspucken.

Andra perioden

Andra perioden skulle VIK tidigt åka på en utvisning och spela sitt första boxplay i matchen som man klarar ut på ett mycket bra sätt.
När sedan VIK får chansen i sitt första powerplay i matchen efter nästan halva matchen skulle man också ta ledningen på ett snyggt sätt när pucken går som på ett snöre mellan Nikolai Meyer och Mats Josten Fröshaug som serverar Victor Öhman (nr26) öppet mål som den skånske pågen inte missar.
När man även gör 4-2 är det återigen i powerplay. Målskytt för andra gången i matchen ikväll är Mats Josten Fröshaug som tar tillvara på en märklig sargstuds.

Tredje perioden

I den sista perioden spelar VIK sedan mycket diciplinerat och där IK Oskarshamn har svårt att få till något tryck i VIK:s zon.  Man håller ställningarna och i slutet när IK Oskarshamn plockar målvakten gör Joacim Hedblad 5-2 i öppen kasse och segern var därmed i hamn.

Efter matchen hyllas VIK spelarna av den stora hemmapubliken.

Analys

VIK vinner matchen mycket rättvist och man gör det mycket tack vare sin effektivitet och powerplayspel där två av målen kommer i just den spelformen.
Man spelar en fartfylld och rolig hockey. IK Oskarshamn bjuder upp och gör en bra match där man saknar kanske lite av den kvalitet som VIK har i det offensiva spelet.
Matchens bästa spelare igår var utan tvivel norrmannen Mats Josten Fröshaug som gjorde hela 4 poäng i matchen (2mål+2passningar). Hans kedja med Conny Strömberg och Victor Öhman(nr11) skapade stor oreda i Oskshamns försvarzon.

Nu väntar träning lördag och söndag innan man tar bussen upp på måndag till Sundsvall och mötet på tisdag mot Timrå i en tidig seriefinal. Vem hade föreställt sig detta scenario.