Spelarnytt: 24-årige Samuel Ward ny målvakt i Västerviks IK!

27 mars 2019 18:13
Kontrakt

Då har det blivit dags för Västerviks IK att presentera första nyförvärvet till nästa säsongs trupp i HockeyAllsvenskan: Ny målvakt till VIK är Samuel Ward, 24 år gammal nyköpingskille med erfarenhet från Luleå i SHL, Asplöven i HockeyAllsvenskan, samt tre år i norska högstaligan i Sparta Sarpsborg.


Samuel Ward är född 1995 och kommer ursprungligen från Nyköping där han också inledde sin hockeykarriär. Sedan gick flyttlasset till Luleå där Samuel spelade juniorhockey i Luleå Hockeys organisation under fyra säsonger. Under den här tiden testade han även på spel i HockeyAllsvenskan i Asplöven redan under sitt tredje juniorår.

Under sista junioråret testade han på ännu mer spel i HockeyAllsvenska Asplöven och tog även en plats i svenska JVM-truppen. Totalt har Samuel Ward spelat 11 juniorlandskamper.

Samuel hann även med ett seniorår i både Luleå i SHL och i Asplöven i HockeyAllsvenskan innan han nu senast senast spenderat tre säsonger i norska Sparta Sarpsborg i högsta Get Ligaen.

I Sarpsborg har Samuel Ward varit med och spelat slutspel tre säsonger i rad, de två första blev laget utslaget i semifinalen och den här våren slogs dom ut i kvartsfinalen.

Emil Georgsson, Västerviks IK:s sportchef, kommenterar värvningen av Samuel Ward – hans första nya spelare i nästa säsongs trupp – så här:

- Samuel är en ambitiös målvakt som trots sin relativt unga ålder känns väldigt rutinerad. Han var tidigt uppe i Luleås A-lag och har provat på Hockeyallsvenskan i Asplöven, samt tre säsonger utomlands.

- Vi är glada att Samuel väljer Västervik som sitt nästa klubbval och fyller en av platserna i ett förhoppningsvis starkt målvaktspar nästa säsong.

Kontrakterade spelare för säsongen 2019-20

21 Victor Öhman (fw)

47 Henrik Malmström (b)

44 Erik Ullman (b)

58 Kim Johansson (b)

7 Niklas Folin (b)

70 Jacob Bjerselius (c)

88 Ken Jäger (fw)

65 Victor Wänghult (fw)

Samuel Ward (mv)

Se allt om lagbygget inför säsongen 2019-20 här

Samuel Wards spelarprofil på Eliteprospects: