Matchrapport: Segersviten bruten i Norrköping
Publicerad: 2021-03-06
VIK fick sin segersvit på fem raka segrar bruten i Norrköping på fredagskvällen. Matchen slutade 4-2 till Vita Hästens favör efter att sista målet gjorts i öppen kasse när VIK jagade kvittering. VIK kom inte alls upp i den nivån man haft de senaste matcherna och möjligheten till revansch per omgående ikväll när Vita Hästen kommer till Plivit Arena.

Det var dock VIK:arna som började matchen bäst och man tog också ledningen efter 4:23 genom Marcus Westfält. Sedan drabbades VIK av utvisningar och Vita Hästen tilläts komma in i matchen. Efter 9:39 var det också kvitterat till 1-1 efter mål av Anton Danielsson. Hemmalaget fortsatte att trumma på och tog också ledningen till 2-1 kort därefter genom Mark Mcneill.

I den andra perioden utspelade sig ett ställningskrig men VIK:arna fick alldeles för många gånger uppsöka utvisningbåset. I numerärt överläge gjorde också Vita Hästen 3-1 genom William Fällström när matchklockan stod på 12:49 och uppförsbacken inför tredje perioden var brant.

VIK var nära att reducera per omgående i den trejde perioden men en ramträff räddade hemmalaget från påhälsning den gången. VIK tryckte på i den tredje perioden och när man för första gången fick spela i numeärt överläge så kom också reduceringen till 3-2 genom Ryan Gropp 11:39 in i perioden. I slutminuterna av perioden så tog Karlin och Georgsson timeout och lyfte ut Daniel Marmenlind i jakten på kvittering men det ville sig inte denna kväll. Istället så kunde Marcus Eriksson göra 4-2 till Vita Hästen i tom bur vilket också blev slutresultatet i en match där inte VIK alls kom upp i normal nivå.

{!C}

Tabellen efter måndagens match

VIK tappade en placering i tabellen och ligger nu på en sjätte plats inför kvällens match.

Chans till revansch redan ikväll då Vita Hästen besöker Plivit Arena.