Matchrapport: Stark VIK-seger mot AIK
Publicerad: 2021-10-14
VIK fick revansch på AIK på onsdagkvällen efter förlusten på Hovet förra fredagen. VIK vann med 6-3, där grunden till segern lades i andra perioden när man gick upp till 5-1 ledning efter kanske den bästa period VIK gjort på mycket länge.

VIK har börjat säsongen mycket starkt och framförallt på hemmais där man har vunnit sina samtliga tre hemmamatcher. På onsdagkvällen var det AIK som fick känna på hur det är att möta VIK i Plivit Arena inför en högljudd hemmapublik.

Annars var det AIK som började matchen lite bättre än hemmalaget och fick ett tidigt powerplay efter att Max Krogdahl i VIK blivit utvisad. VIK klarar dock av boxplayspelet bra och får chansen några minuter senare i powerplay.

Det skulle man snyggt utnyttja när Jens Holmström styr in Johannes Johannesens backskott. Snacka om en bra start för VIK:s nykomponerande powerplayformation.

Ledningen skulle bli kortvarig då VIK missar i försvaret och Christian Sandberg i AIK kan raka in en retur bakom Henrik Lundberg. Efter målet är det AIK som har mycket av spelet där man sätter en hård press på VIK:s backar. Hemmalaget lyckas hålla ihop utan att släppa in något mer mål och efter halva perioden ungefär är det VIK som tar över mer av spelet och VIK kunde ta ledningen i slutet av perioden genom Myles Powell efter snyggt spel med Skyler McKenzie och Martin Fransson.

Den andra perioden skulle bli VIK:s för hela slanten, man fullständigt kör över AIK. Under långa stunder av perioden hade Solnalaget inte en chans utan VIK vann varenda kamp på isen och målen skulle inte utebli. Först skulle Skyler Mckenzie gör 3-1 efter klapp klapp spel med Myles Powell och Brett Supinski. Därefter skulle Marcus Westfällt göra 4-1 innan Martin Fransson skulle bomba in 5-1 innan perioden var till ända. Publiken trivdes och var högljudd vilket inte var lustigt då VIK bjöd på en mycket underhållande ishockey.

Den tredje perioden skulle AIK komma tillbaka och vid två tillfällen skulle man få utdelning i powerplay men det hjälpte föga denna kväll för VIK var det bättre laget från den halva första perioden och framåt. När AIK jagade reducering så tog man ut målvakten och det slutade med att Joakim Hagelin kunna fastställa 6-3 i öppen kasse.

VIK har börjat årets säsong på ett imponerade sätt och återfinns på en fjärde plats i tabellen efter 6 omgångar. Säsongen är lång och mycket kan hända men kan VIK fortsätta på inslagna vägen så kan det bli en mycket rolig säsong. I VIK gjorde nye backen Bode Wilde sin första match. Klart godkänd för att vara första matchen där han kommer bli bättre och bättre för varje match.