Meriterad hemvändare klar för tränarstaben

29 juli 2021 17:00
Kontrakt

Västerviks IK har gjort klart med en assisterande tränare till den kommande säsongen. Det är ingen mindre än Niklas Czarnecki, 55, som axlar den rollen i sin moderklubb.


Niklas Czarnecki är en minst sagt meriterad och rutinerad hockeyledare. Efter spelarkarriärens slut har han varit huvudtränare i både Brynäs och Färjestad i dåvarande Elitserien. Han har varit huvudtränare i Karlskoga i HockeyAllsvenskan i många säsonger. Han har varit General Manager i Vita Hästen, utöver diverse roller som assisterande tränare i både Vita Hästen och Linköping. Han avslutade spelarkarriären med en säsong i moderklubben Västervik i dåvarande division 1 1996. Sedan dess har han varit runt i Sverige i en rad föreningar i en rad roller och samlat på sig kunskap, rutin och kontakter.

– Vi är glada över att Niklas återvänder till moderklubben efter 17 säsonger som tränare och ledare i andra föreningar. Niklas besitter förutom en stor kunskapsbank även massa erfarenhet som vi får ta del av. Som jag förstått det tycker han att det ska bli riktigt kul att komma tillbaka hem där allting en gång startade. Med Martin och Niklas får vi en bra blandning i Martins hunger och driv tillsammans med Niklas erfarenhet. Känslan är att båda sätter ett stort värde i strukturerat spel med defensiven som viktig utgångspunkt samt att laget går före allt. Inte på något sätt annorlunda mot hur Västerviks IK sett ut de senaste säsongerna, säger sportchef Emil Georgsson.

En intervju med Niklas kommer på hemsidan i början av nästa vecka.

Niklas på Elie Prospects