Matchrapport: VIK tillbaka på vinnarspåret
Publicerad: 2021-03-07
VIK fick revansch på Vita Hästen efter fredagens förlust när man på lördagkvällen vann med 6-3 i Plivit Arena.

VIK skulle få en tuff start på lördagkvällen när man tämligen omgående VIK utvisning emot sig som Vita Hästen uttnyttjade direkt genom Filip Cruseman, tid för målet 50 sekunder.

Mardrömsstarten var ett faktum men VIK skulle komma igen och VIK:s amerikan Zach Budish skulle några minuter senare snyggt kvittera genom ett välplacerat handledsskott.

VIK fick energi och man skulle bara behöva något minut ytterliggare innan Ryan Gropp skulle ta tillvara på en målvaktsretur och ge VIK en 2-1 ledning.

En ledning VIK skulle hålla till periodvilan.

Den andra perioden skulle börja likt den första med en VIK utvisning tidigt.

Ett boxplay VIK skulle uttnyttja bästa denna gång när Gilbert Gabor får fritt fram och kan sätta dit 3-1 till VIK.

Vita Hästen skulle komma tillbaka relativt fort målmässigt när VIK tappar markering i försvarzon som Vita Hästen utnyttjar.

Efter det skulle dock vi få in två ytterliggare mål i den andra perioden och gå upp till en 5-2 ledning. Viktiga mål. Målen kändes avgörande för efter det stänger VIK ner matchen fullständigt. Målen gjordes av Kellen Jones och Zach Budish.

I den tredje och sista perioden bevakar VIK ledningen och Vita Hästen får inga möjligher att skapa nerv i matchen utan VIK kan också göra 6-2 i slutet av tredje perioden genom Connor Jones innan Vita Hästen tröstmålar och fastställer slutresultatet 6-3.

VIK vinner rättvist, man är det bättre laget över 60 minuter.