Matchrapport: Tyvärr förlust borta mot serieledarna
Publicerad: 2020-10-18
VIK var nära att ta poäng i den svåra bortamatchen mot Björklöven men en olycklig utvisning med 1,5 minut kvar av matchen förstörde det hela. Björklövens Oskar Steen avgjorde när han 7 sekunder in i det numerära överläget rakade in pucken i mål bakom en chanslös Felix Sandström. Nästa match på tisdag borta mot Mora.

Västervik mot Björklöven. En riktigt tuff match på förhand och inte är det lättare på bortaplan som det var den här gången.

Men första perioden är ändå ganska jämn spelmässigt men mycket tack vara att hemmalaget drog på sig fler utvisningar än VIK.

{!G}

Hemmalaget gick fram till en 2-0 ledning genom Alexander Wiklund och Kristoffer Söder innan VIK kunde reducera genom Joakim Hagelin som gjorde sitt 100:e mål i HockeyAllsvenskan! Ett mål som Björklövens målvakt får ta på sig efter en del slarv bakom eget mål.

Skotten: 14-14

Andra perioden är också ganska jämn. VIK vinner den med 1-0. Victor Öhman är målskytten efter ca sju minuter. Fint prickskytte utifrån av Victor.

{!F} {!D}

Lite för mycket utvisningar för VIK för att det ska vara helt bra. Det kan straffa sig mot ett lag som Björklöven. Båda lagen hade chanser att utöka målskörden men med lite tur och skicklighet kunde båda målvakterna hålla tätt för mer mål.

Skott: 14-10

I tredje perioden är hemmalaget det puckförande laget men VIK är inte ofarliga i kontringarna.

VIK får några chanser i powerplay men lyckas inte få dit pucken i mål.

Björklöven tilldöms även en straff efter ca 12 minuter men Alex Hutchings lyckas inte överlista en följsam Felix Sandström i VIK målet som stod för ett flertal vassa räddningar i matchen.

Med 1,5 minut kvar av tredje perioden drar Saku Kinnunen på sig en utvisning som visar sig vara matchavgörande. Björklöven utnyttjar tyvärr redan efter sju sekunder det överläget så Oskar Steen kan helt ren raka in 3-2 som också blir slutresultatet. VIK tar timeout och plockar ut målvakten och skapar några chanser men utan resultat.

Skott 12-9 = 40-33

VIK gör totalt ändå en ganska bra bortamatch och är riktigt nära poäng mot dem. Tyvärr hjälper inte det och VIK får åka hem utan poäng. Bara att ta nya tag på tisdag borta mot Mora IK