Matchrapport: Seger mot Björklöven!
Publicerad: 2020-02-26
Västerviks IK gjorde en utav säsongens insatser när man besegrade serieledaren Björklöven med klara 4-2. I och med segern säkrade man i stort sett kontraktet och kan nu blicka uppåt där man har 2 poäng upp till topp 8 som innebär kvalspel mot SHL.

Sammanfattning

Första perioden

VIK an visade redan från start att man skulle göra allt för att bärga en seger efter haft ha gjort några mindre bra matcher på slutet

Det var Björklöven som dock var bäst till en början men ju längre perioden gick desto mer tog VIK över spelet.

VIK uppträdde noggrant i defensiven och hade en härlig fart i sitt anfallsspel.

Mycket rättvist skulle man också ta ledningen med 1-0 genom Anton Karlström efter fint pass från Erik Ullman i slutet av perioden, som också skulle bli periodens enda mål.

Skott: 13-7.

Andra perioden

Den andra perioden skulle bjuda på fler mål, hela tre stycken där två gjordes av hemmalaget medan bortalaget skulle göra ett.

Först svarade Peter Krieger för 2-0 innan Björklövens Tyler Vesel kunde reducera i powerplay 5 mot 3.

VIK skulle dock dra ifrån i slutet av perioden när man utökade till 3-1 i powerplay genom Tim Wahlgren snyggt framspelad av Erik Ullman. Passning över hela boxen.

Skott:16-7.

Tredje perioden

Den sista perioden skulle VIK spela av på ett mycket bra sett där man är närmare att utöka ledningen än Björklöven att reducera.

Man skulle också göra 4-1 i powerplay 5 mot 3 när Erik Ullman gör sitt första mål och tredjepoäng i matchen.

{!L}

Björklöven gör sedan 4-2 med några sekunder kvar av matchen i en match som redan var vunnen av VIK:arna.

Skott: 10-5, totalt 39-22.

Analys

En stark VIK seger som innebar att VIK nu i stort sett säkrat kontraket och kan dom tre återstående matcherna lägga fokus på att försöka nå den åttondeplatsen som innebär vidare kvalspel mot SHL.

I VIK ska hela laget ha extra beröm men givetvis lite extra till Adam Åhman som agerade mycket stabilt i målet samt Erik Ullman som svarade för tre poäng i matchen från sin backplats.

Matchfakta

Västerviks IK - IF Björklöven 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

1-0, 17:29: Anton Karlström, ass Erik Ullman

2-0, 25:38: Peter Krieger utan ass

2-1, 33:35: Tyler Vesel, ass Fredric Weigel & Justin Crandall (PP2)

3-1, 37:22: Tim Wahlgren, ass Erik Ullman & Kim Johansson (PP1)

4-1, 53:47: Erik Ullman, ass Ken Jäger & Oskar Drugge (PP2)

4-2, 59:54: Alex Hutchings, ass Alexander Deilert & Fredric Weigel (PP1)

Skott: 39-22 (13-7, 16-10, 10-5)

Utvisningar:

Västerviks IK: 14 minuter (7 x 2 min)

IF Björklöven: 24 minuter (5 x 2 min + 1 x 2+2+10 min)

Tabellen efter dagens matcher

Västervik klättrar från plats 11 till plats 9 och skaffar sig lite säker mark neråt i tabellen, samtidigt som Mora på slutspelsplatsen åtta finns inom räckhåll nu. Björklöven fortsatt i tabelltopp, men inte matematiskt klara seriesegrare ännu.

{!D}

VIK-TV

{!E}

Highlights från sändningen i C More

{!F}

Omklädningsrumsjubel, intervjuer med Ullman och Åhman, samt överraskning från Felle!

Stillbilder från matchen

{!G}

Media om matchen

Västerviks-Tidningen: "Västervik vann mot Björklöven - Så var kvällens viktiga match mot serieledarna" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "VIK var klart bättre än serieledaren Björklöven. Blev en rejäl uppryckning efter några mindre bra insatser" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "VIK-målvakten: 'Vi nöjde oss med det enkla' - Kan sikta uppåt efter segern mot ledande Björklöven" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "BETYG: Spelarna som var bäst: Fick visa upp sig inför hemmapubliken" - endast för tidningens prenumeranter

Dagens Västervik: "VIK skrällde mot seriesuveränen - vann med klara siffror"

Dagens Västervik: "Bragdseger mot serieledaren: 'Riktigt uppoffrande spel'"

Sveriges Radio P4 Kalmar: "Västerviks IK skrällvann mot seriesuveränen" - med Adam Åhman-intervju

Sveriges Radio P4 Västerbotten: "Björklöven förlorade borta mot Västervik" - med Alexander Wiklund-intervju

Västerbottens-Kuriren: "Slut: Löven föll mot Västervik"

Västerbottens-Kuriren: "Vesel: 'Haft lite tur på slutet'" - endast för tidningens prenumeranter

Västerbottens-Kuriren: "Hellström: 'Allt annat än bra'" - endast för tidningens prenumeranter

Västerbottens-Kuriren: "Fagervall: 'Otroligt dålig inställning'" - endast för tidningens prenumeranter

Västerbottens-Kuriren: "Analys: 'Ingen kanoninsats' - Så här analyseras lövens förlust mot Västervik" - endast för tidningens prenumeranter

Hockeysverige.se: "Skrällen: Slutspelsjagande Västervik fick Löven på fall"

Löven4ever: "Blekt och uddlöst Löven föll mot Västervik"

Lövenbloggen, vk.se: "Uruselt i Västervik"

{!H}

Nästa match är borta mot Karlskrona HK på fredag 28 februari, nedsläpp klockan 19.00.

{!I}

Nästa hemmamatch – seriens sista match – är fredag 6 mars klockan 19:00 mot Södertälje SK, biljetter till den fighten köper du här