Matchrapport: VIK besegrade Troja med 3-1
Publicerad: 2021-10-07
Matchrapport
VIK har fått en fin start på årets säsong när man på onsdagkvällen tog sin tredje seger av 4 möjliga försök, efter att man vunnit mot Troja Ljungby på hemmais med 3-1 inför blygsamma 917 personer i Plivit Arena.

VIK har fått en fin start på årets säsong och på hemmais är man än så länge obesegrade med två vinster av två möjliga. På ondsdagkvällen vann man smålandsderbyt mot Troja-Ljungby med 3-1.

VIK var det mest spelförande laget under första perioden och skapade lägen, där bortalaget också fick sina lägen genom snabba spelvändningar.

VIK skulle dock rättvist ta ledningen i matchen efter ca halva perioden när Joakim Hagelin tar tillvara på en retur efter Martin Franssons skott. Det skulle bli matchens enda mål i första peridoden.

Andra periodens första hälft var inget vidare från VIK:s sida. Man slarvade mycket i passningspelet vilket gjorde att Troja fick mer att säga till om och man hade bud på kvitteringslägen men Edvin Olofsson i VIK målet agerade säkert.

VIK höjde dock upp sitt spel den andra delen av period 2 och man tog över matchen ganska rejält i slutet av perioden. Det gav också utdelning när Josh Wilkins snyggt spelade fram Marcus Westfällt som med ett direktskott utökade VIK:s ledning till 2-0.

Sista perioden blev jämn där Troja-Ljungby jagade reducering och man också in den nödvändninga reduceringspucken efter halva perioden i Powerplay när Julius Vähätalo rakade in pucken bakom Edvin Olofsson i VIK målet.

Under slutminuterna tryckte gästerna på för en kvittering men ett hårt jobbande VIK höll undan och kunde också genom William Wiå fastställa slutresultatet till 3-1 i öppen kasse inför en glad och nöjd hemmapublik.

VIK:s seger var sett över 60 minuter rättvis. Man kommer inte upp i den nivå man kan och vill. Men det viktigaste är såklart 3 poäng. VIK har fått en väldigt bra start på årets säsong. Nu väntar AIK härnäst på Hovet på fredagkväll. Det enda som inte var lika muntert var att endast 917 personer kom till Plivit Arena denna onsdagkväll. Hoppas det var en engångsföretelse och att Västerviksfolket sluter upp för sitt lag till nästa hemmamatch mot AIK. Ska vi få njuta av hockey på elitnivå måste vi bli fler på hemmamatcherna.