Matchrapport: Förlust efter förlängning mot Västerås IK
Publicerad: 2020-11-07
Målsnålt men inte chansfattigt när VIK fick sin segersvit bruten. Två välspelande målvakter i Daniel Marmenlind i Västerviksmålet och Emil Kruse i Västerås kasse såg till att det var lika på ett efter tre spelade perioder. Förlängningsperioden blev dock inte gammal innan gästerna tidigt kunde avgöra matchen till 1-2.

Det var en matchinledning som började med böljande spel. Chanser att ta ledningen saknades inte för något av lagen. Perioden skulle dock sluta mållös.

VIK:arna var nära att ta ledningen direkt i andra perioden men ramen räddar gästernas Emil Kruse från att kapitulera den gången. Västervik skulle dock ta ledning i matchen. I mittendelen är Victor Öhman framme och ger VIK ledningen med 1-0. En ledning som skulle vara kortvarig. Bara 15 sekunder senare kvitterar gästarna till 1-1.

Den tredje perioden skulle bli mållös även om det fanns goda chanser att ta ledningen för båda lagen. Gästande Västerås IK fick en jättemöjlighet i slutet av perioden då man tilläts spela fem mot tre i 17 sekunder. Uppoffrande VIK:are såg till att ta matchen till förlängning. Väl där behövde bara gästernas Rasmus Asplund 23 sekunder innan han avgjorde matchen för sitt Västerås.

Tabellen efter kvällens matcher

I och med förlusten ikväll så ligger Västerviks IK på femte plats i den haltande tabellen.

Chans till revansch för Västervik redan på onsdag 11/11. Då möter man återigen Västerås IK i Plivit Arena. Se till att bli en av de 300 åskådarna på plats i arenan. Köp din biljett redan idag.