Matchrapport: VIK segrade mot serieledarna
Publicerad: 2021-02-22
Heroisk insats av VIK när man segrade mot serieledande Timrå IK på söndagskvällen. Matchen slutade 3-4 efter att straffar skilt lagen åt. En elegant avslutande straff av Emil Andrae gav VIK en extrapoäng i en match med många lägen åt vardera håll.

VIK fick en drömstart på matchen. Efter 02:52 gav Viktor Liljegren VIK ledningen efter att ha styrt in Emil Andraes skott från blålinjen. Timrå tog sedan tag i taktpinnen och kvitterade till 1-1 efter 8:22 på matchklockan. När VIK kort därefter fick chansen i numerärt överläge så tog man återigen ledningen. Målskytten var Connor Jones. Hemmalaget ville inte vara sämre utan kvitterade till 2-2 när man fick chansen i samma spelform med drygt fyra minuter kvar av perioden.

Böljande spel inledde den andra perioden och det var hemmalaget som tog ledningen för första gången i matchen. Efter videobedömning godkändes målet efter 9:30. Båda lagen hade flertalet chanser för ytterligare mål men 3-2 och hemmaledning inför tredje perioden.

VIK lade många puckar på mål inledningsvis av tredje perioden men de heta lägena uteblev samtidigt som Timrå visade varför man är serieledare och försvarade sig väl. VIK fick dock en jättemöjlighet till kvittering då en hemmaspelare visades ut med drygt fem minuter kvar av den tredje perioden. I efterföljande numerära överläge kom också Västerviks kvitteringsmål genom Zach Budish. Tid 15:26. Efter en mållös förlängning så fick matchen avgöras på straffar där Emil Andrae visade god kyla och elegant avgjorde till VIKs favör.

Tabellen efter måndagens match

I och med söndagskvällens seger så klättrade VIK till en sjätte plats i tabellen.

På fredag 24/2 är det ny match för Västervik. Då i Plivit Arena mot BIK Karlskoga.