21-årig backtalang klar för Västervik
Publicerad: 2021-09-29
Kontrakt
Västerviks IK lånar New York Islanders backtalang Bode Wilde, 21, resten av säsongen. – Det har varit en vecka av mycket jobb och långa diskussioner för att detta skulle kunna gå i lås. Wilde kommer ansluta till klubben så snart som möjligt.

Bode Wilde är en 21-årig back från Montreal. Han draftades av New York Islanders i andrarundan 2018 som spelare 41 totalt. Förra säsongen spelade han i Islanders farmarlag, Bridgeport Sound Tigers, där han gjorde 3+3 på 22 matcher. Säsongen 2019-20 spelade han dels i Bridgeport (2 assist på 20 matcher), dels i OHL-laget Saginaw Spirit (4+7 på 11 matcher). Säsongen innan det gjorde han över en poäng per match i OHL för Saginaw, med 19+51 på 62 matcher. Utöver det har han vunnit silver i J18-VM med USA 2018.

– Vi är glada över att få möjligheten att ha Bode hos oss under denna säsong. Vi vet att New York Islanders ser honom som ett framtidsnamn i sin organisation, säger Georgsson.

– Det har varit en vecka av mycket jobb och långa diskussioner för att detta skulle kunna gå i lås, men samtalen med Lou Lamoriello och New York Islanders har varit goda från start till mål, säger sportchef Emil Georgsson.

Wilde kommer ansluta till klubben så snart som möjligt.

Bode Wilde

Conny Pettersson / Viktor Allvin