Matchrapport: Noll poäng mot Karlskrona HK
Publicerad: 2018-12-07

VIK förlorade fredagens drabbning mot Karlskrona. Trots spelövertag för hemmalaget lyckades Karlskrona få med sig alla tre poängen hem till blekinge efter att matchen avgjorts i sista perioden. Slutresultatet blev 1-2.

Sammanfattning

Period ett

Matchen börjar med försiktigt spel. Fokus låg på det defensiva spelet hos båda lagen. VIK skulle dock ta ledningen i mitten av perioden. Trevor Mingoia vann pucken och tog sig igenom flera Karlskronaspelare. Hans skott räddades av, den annars duktiga Karlskrona målvakten, Arvid Holm. Men snabbt framme på returen var Kellen Jones och 1-0 till VIKarna var ett faktum. Båda lagen skulle senare få spela i numerärt överläge. Först ut var VIK som inte lyckades utöka ledningen. Karlskrona i sin tur lyckades heller inte att kvittera så 1-0 stod sig perioden ut.

Skott: 13-6

Period två

Karlskrona skulle börja andra perioden i spel i numerärt överläge men VIKarna reder ut utan bekymmer. Gästerna skulle dock kvittera i mittendelen av perioden. En styrning i powerplay ställde Kruse och 1-1 på resultattavlan. Karlskona skulle få energi av målet och är en stolpträff från ett ledningsmål. VIKarna skulle också få spela powerplay i perioden men resultatet 1-1 skulle stå sig inför tredje perioden trots massivt skottövertag från VIK.

Skott 18-8

Period tre

Blekingelaget skulle få en kanonstart på tredje perioden. I en spelvändning lyckas man ta ledningen med 1-2. Trots underläget fortsätter VIKarna att trumma på och har flera gånger bud på kvittering men ivägen stod Karlskronas målman Arvid Holm. När drygt fyra minuter återstod av perioden tilldömdes också VIK ett straffslag men Darren Nowicks straff gick strax över. Karlin/Johansson tog ut Kruse i slutminuten och trots skottkavalkad och flera bra lägen lyckades gästande Karlskrona reda ut stormen och vinna matchen.

Skott: 14-4

Analys

Trots uddamålsförlusten så gör VIKarna en väldigt väl genomförd match. Man spelar disciplinerat och är idag klart bättre än vad resultatet visar. Det finns, trots förlusten, mycket att ta med sig till nästa match. Fortsätter VIKarna att visa upp detta spel så kommer också poängen att trilla in.

Chans till revanch för VIKarna redan på onsdag 12/12 kl 19.00. Då är man i Värmland för att ta sig an Karlskoga på bortais.