J20: Västerviks IK VS HC Dalen
Publicerad: 2019-01-16
J20
Västerviks IK - HC Dalen 3 - 4 (1-2, 1-1, 1-0, 0-1).
## 1:a Perioden Matchen startar i ett bra tempo och vi har bra energi.Vi gör det bra i backcheck och vi får även fast dem några gånger i forcheck. Båda lagen har några lägen och efter 13 min tar Dalen ledningen på en retur och bara 23 sek senare gör de även 2-0 när vi tappar puck på anfallsblå och Dalen får friläge. Vi får chansen i pp efter 14 min och i slutet på detta kan vi reducera till 1-2 genom David Andersson efter skott från Johan Svensson, ass även till Manfred Träff Williams. Minuten senare får vi pp igen och de flesta räknar in kvitteringen på Mannes skott, men Dalens målvvakt gör en monsterräddning. ## 2:a Perioden Vi fortsätter med energi och jagar kvittering och 2-2 kommer i 4:e minuten i spel 5-3 genom Johan Svensson ass Calle Jacobsson och David Andersson. Vi klarar av eget bp efter lite Dalenpress. Spelet fortsätter att vara jämnt och efter ca 10 min får vi återigen spela i numerärt överläge och Hampe är nära att ge oss ledningen. Med ungefär 3 min kvar av perioden får vi återigen chansen i spel 5-4 men vi slarvar till det och Dalen kan i stället kontra och ta ledningen med  2-3. ## 3:e perioden Vi jagar kvittering och har några chanser att sätta dit kvitteringen, men känns som vi spelar en gång för mycket eller tar avslut i fel lägen. Chansen kommer efter ca 9 min när vi får pp men där får vi ingen riktig ordning. Tiden rinner iväg men i 16:e minuten skickar Hampus Sjöblad iväg pucken på mål och den smiter in till 3-3 ass Arvid Fagerström och Daniel Öhlund. Med 3 sek kvar så är vi inte långt bort från segermål när Calle tar avslut, men matchen går till O.T ## O.T: Övertid är chansartat och denna gång är det tyvärr Dalen som drar det längsta strået och avgör efter 3.19. ## Analys: En tung förlust efter en jämn match och idag är det våra misstag som blir avgörande. Vi hamnar i underläge med 0-2 och får jaga och när vi kommer ikapp så åker vi på ett tungt psykologiskt mål i baken. Detta gör att vi får jaga på nytt. Vi måste minimera misstag i kommande matcher och jobba ändå hårdare in på kassen. Poängen vi tar kan vara värdefull när serien summeras. Nu tar vi nya tag och siktar på 3 poäng mot Kungälv. /Ledarna