J20: Storseger i premiären!
Publicerad: 2020-10-04
J20
Västerviks J20 vinner premiären mot Tranås med 8-2. Hemmalaget är det bättre laget och vinner rättvist.

Västervik- Tranås 8-2

1:a Perioden

Vi får en olycklig start då vi får spela bp efter 30 sek, men vi reder ut det bra. Vi för sedan spelet och skapar bra tryck i andallszon och tar ledningen efter 5 min med 1-0 genom Herman Frisk, ass Liam Tampöld och Svante Kopp.

2-0 kommer efter en bra spelvändning och efter lite klapp klappspel gör Christian Jonsson målet, ass Manfred Träff Williams och Elias Borgernäs. Tid ca 7 min. Vi skapar sedan flera målchanser utan att få utdelning.

2:a perioden

Vi får en pangstart då Olle Hanson snor åt sig pucken och gör 3-0 efter 9 sek och efter 1.40 gör Christian Jonsson 4-0 på en spelvändning, ass Manfred Träff Williams och Elias Borgernäs.

När vi åker på en utvisning så reducerar Tranås till 4-1 efter 5 min. Efter 9 min gör vi 5- 1 i PP genom Liam Tampöld, ass Filip Windahl och Joakim Strandljung. Efter det krånglar vi till det och går ner i tempo, slarvar med pucken.

Tranås tillåts komma i flera kontringslägen då vi tappar puck på fel ställe. De reducerar när vi spelar bp till 5-2 efter 18 min och har även något läge efter det innan perioden är slut. Onödigt att släppa in dem i matchen.

3:e perioden

Vi får återigen en bra start på perioden och Joakim Strandljung gör 6-2, ass Filip Windahl och Liam Tampöld. Efter 5 min sätter Olle Hanson 7-2, ass Manoa Cambronese och Filip Windahl. I resten av perioden kontrollerar vi matchen på ett bra sätt och har några heta chanser utan att få någon mer utdelning. Sista målet kommer inte förrän efter 18 min när Oliver Svensson styr in 8-2, ass Liam Tampöld och Herman Frisk.

Sammanfattning:

En bra seriepremiär i det stora hela där vi är klart bättre än Tranås. Vi gör flera snygga mål och har bra fart överlag och då hänger inte motståndare med.

Gäller dock att vi gör det vi ska i hela matcherna och minimera våra dippar. Idag är det stora delar av andra vi slarvar och krånglar till det och det är nära att Tranås bjuds in i matchen. I sista tar vi tag i det igen och vinner komfortabelt. Gott med 3 poäng in på kontot.