Inför bortamötet med Tingsryd
Publicerad: 2023-11-30
Inför match
VIK reser på fredagen nedåt i Småland för ett möte med Tingsryds AIF. Där väntar ett hemmalag som placerar sig precis över VIK i tabellen på plats 12 mot VIK:s 13.

VIK bussar ner till Tingsryd för att försöka jaga i kapp de sex poäng som nu skiljer lagen (Tingsryd har en match mer spelad). Det är med andra ord en viktig match för båda lagen i Dackehallen. VIK kommer till matchen med en rad frågetecken. Alex Ciernik ådrog sig en skada i senaste förlustmatchen mot Almtuna i ACT-Hallen på onsdagskvällen. Även Theo Jacobsson missar matchen då han är tillbaka i Modo under veckan och Anton Svensson som drabbades av ett matchstraff nu senast får avstå matchen då disciplinnämnden granskat tacklingen och stängt av Svensson under två matcher.

Klart är också att sportchef Öhman valt att kalla hem Carl-Henrik Edwardsson från Troja/Ljungby till mötet imorgon.

Under förmiddagen presenterades en ny försvarare till föreningen. Kristjan Cepon är namnet och man lär göra allt för att få honom spelklar till morgondagens match. För VIK:s del gäller det att vara starka defensivt för att kunna rå på Tingsryd. Ett Tingsryd som kommer med svag form och flertalet förluster i rad på kontot. Senast förlorade laget mot AIK på hemmais där man över 60 minuter var klart bättre än stockholmarna men förlorade slutligen efter att förläningsspel skiljt lagen. Formen för VIK för fortsatt svajig där fina prestationer blandas med sämre sådana. Senast mot Almtuna gjorde man en okej insats som tyvärr inte räckte till någon poäng.

Exakt hur VIK:s formationer kommer att se ut bestäms närmare nedsläpp och kommer då att kommuniceras i våra sociala kanaler.

Admin