Brev från Västerviks IK till supportrar!
Publicerad: 2024-03-08
VIK Hockey
Hjölp oss att klara säsongen 2023/2024 så vi kan fortsätta se HockeyAllsvensk hockey i Västervik!

Säsongen 23/24 har varit en hård fajt både sportsligt och ekonomiskt för Västerviks IK.                

Vi BEHÖVER ER ALLA NU!

Vi kommer ställas inför ett kval mot Östersunds IK. Vi inleder detta kval mot ÖIK med två matcher på bortaplan, 11/3 och 13/3 för att sedan vända hemåt och ha två hemmamatcher i ACT-Hallen med start på lördagen den 16/3 kl. 18:00. Bästa sättet att hjälpa klubben på är att komma på matcherna, ta med sin man eller fru, sin granne eller arbetskamrat, kom och heja fram laget!  

Att Västerviks IK spelar allsvenskhockey har mycket större påverkan än vad många tror. Västerviks IK har ca 300 aktiva ungdomar, vi har ett Hockeygymnasium mm. Alla tränare och ledare i Västerviks IK är föredömen för dessa barn och ungdomar. Dom spenderar stor del av sin tid för att utbilda de ungdomar som en dag kommer vara någons kollega, någons svärson/dotter, arbetsgivare m.m. De bästa förutsättningarna i livet med fokus på att skapa en stabil grund i: kamratskap, ta hänsyn, lära om kost och träning, rutiner och hur viktigt det är för att nå framgångar och mål över tid, att man passar tider, att man ställer upp på sina kompisar, att man lyssnar på sina ledare m.m. Listan kan göras lång. Fram till en till isyta finns att tillgå kommer det bli konsekvenser för dessa 300.  Det kommer påverka träningstider, ev. färre träningar osv.   

Sedan 1971 har Västerviks Ishockeyklubb engagerat och aktiverat spelare, frivilliga funktionärer och hockeyfans. Mycket har hänt sedan dess. 1984 stod den nya ishallen klar tack vare ett stort engagemang från många entusiaster, inte minst från legendaren Willy Helms. Otaliga matcher har spelats sedan den första teckningen i hallen. Av alla fantastiskt spännande, och ibland mindre spektakulära matcher som spelats i VIK:s hemmaarena minns vi kanske mest play-offmatcherna till Elitserien 1997. Idag har vi siktet inställt på att lyckas med det omöjliga, igen!               

MER REDO ÄN NÅGONSIN!  

VIK har spelat i näst högsta divisionen i åtta raka säsonger. Målet är självklart en nionde säsong. Vi ser ingen annan framtid. Så är det bara. Det sista året har mycket hänt i klubben. Att utveckla klubben till att bli stabilare, mer livskraftig och progressiv har varit en stor del av vårt fokus denna säsong. Många förändringar har varit kul, utmanande och utvecklande. Samtidigt har en del förändringar varit nödvändiga, men inte så roligt att genomföra!  

VÄSTERVIK FÖRTJÄNAR INGET ANNAT ÄN DE BÄSTA!

Nu är vi i slutet på årets säsong och VIK ligger inte på den placering alla hade hoppats på. Samtidigt ser vi inget alternativ till att inte spela i HockeyAllsvenskan nästa säsong. Vi ska kriga och kämpa hårt, in i sista sekunden i sista perioden i sista matchen. Spelarna, alla engagerade föräldrar och ideella funktionärer, tränare, sponsorer och publik förtjänar ett hockeylag i HockeyAllsvenskan.
VI BEHÖVER ER!  

Därför vänder vi oss nu till Er alla för att hjälpa till att säkra en plats i näst högsta serien även nästa säsong. Play-out innebär många och långa resor till Östersund och otaliga nätter på hotell. Vi vill verkligen göra allt vi kan för att laget ska kunna prestera optimalt och vinna mot Östersund i fyra raka matcher. För det krävs det resurser. Resurser vi hoppas att Västervik och dess näringsliv vill hjälpa till med. Alla bidrag kan vara helt avgörande för att lyckas - stora som små. En tusenlapp per företag skulle göra stor skillnad. Vi behöver er. Ert stöd och er kärlek.  

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! 

Vill du hjälpa till? SWISHA till nr: 123 554 14 20 -  BANKGIRO: 5132-4499 –
Faktura maila: [email protected] 

Märk betalningen med ”ALLSVENSKAN2024” Uppge namn eller företag 

TILLSAMMAS I MED & MOTGÅNG

// Fredrik Stoltz - Försäljningschef 

Admin