Martin Gudmundsson och Morgan Persson entledigas från sina uppdrag i Västerviks IK
Publicerad: 2023-01-28

Västerviks IK:s tränare Martin Gudmundsson och Morgan Persson entledigas från sina uppdrag

Efter en tung säsong i Hockeyallsvenskan poängmässigt har Västerviks IK:s styrelse under lördagen beslutat att byta ut klubbens två a-lagstränare Martin Gudmundsson och Morgan Persson. Kontakter med möjliga ersättare är tagna, men J20-tränarna Kasper Josefsson och Ragnar Karlsson står i båset på lagets bortamatch mot Tingsryd under söndagen.

Västerviks IK förlorade fredagens hemmamatch mot Djurgården med hela 0-7 och laget ligger sedan en tid fast förankrad i tabellens botten, med nio poäng upp till tolfteplacerade Vita Hästen. Nu agerar klubbledningen och entledigar Martin Gudmundsson och Morgan Persson från deras uppdrag som tränare för laget.

- Det är inte ett enkelt beslut att fatta, säger Västerviks IK:s ordförande Urban Widén som fortsätter, men spelarna behöver lyssna på nya röster nu för att vi ska kunna få ut max av det lag som vi har tillgängligt för avslutningen av säsongen.

Styrelsen har mycket gott att säga om lagets två tränare och riktar även en del av skulden för den uppkomna situationen på sig själva:

- Vi vill vara tydliga med att Martin och Morgan inte har fått tillräckliga förutsättningar med dubbla roller för att kunna lösa den här situationen från oss i styrelsen och tyvärr gäller det hela säsongen och inte bara nu när det gått tungt resultatmässigt, säger Västerviks IK:s vice ordförande Petra Axelsson.

- Vi vill i hela styrelsen vill uppriktigt tacka Martin Gudmundsson för allt stenhårt arbete han och hela ledarteamet har lagt ner på att hjälpa VIK ta nästa kliv som hockeyallsvensk förening och önskar både honom och Morgan Persson stort lycka till med framtida karriärerna avslutar Urban Widén.

Västerviks IK har tagit inledande kontakter med möjliga nya tränare, men det är svårt att säga hur snabbt någon ny tränare kan vara på plats. Tills vidare tar VIK:s J20-tränare Kasper Josefsson och Ragnar Karlsson över ansvaret för a-laget.

Vi vill be om att Ragnar Karlsson och Kasper Josefsson får arbeta ifred under den närmsta tiden, då det är mycket även för  dom att processa i detta.

För frågor vänligen kontakta Urban Widén, ordförande i Västerviks IK: [email protected]

Admin