Cody Porter klar för Västerviks IK
Publicerad: 2023-11-06
Spelarnytt
Målvakten ansluter till laget för resterande delen av säsongen

Västerviks IK har idag gjort klart med målvakten Cody Porter, som ansluter till laget för resten av säsongen.

Den 191 cm långe Porter är född i North Vancouver, Kanada, och har tidigare erfarenhet från spel i WHL och QMJHL. År 2020 kom han till Europa för att spela i Polen med Zaglebie Sosnowiec. Efter det har Porter spelat i finska Mestis och Liiga, där han har representerat IPK, SaiPa, Ässet, Tappara och RoKi. Under den senaste säsongen var han en av de bästa målvakterna i Mestis.

Målvaktstränare Gabriel Remelin säger följande om Cody: "Jag har haft en dialog med Cody i ungefär ett år, och nu när allt har löst sig mellan oss ser jag fram emot att se honom debutera i svensk hockey med Västerviks IK. Cody är en atletisk målvakt, skridskostark och extremt tävlingsinriktad."

Sportchef Victor Öhman har följande att säga om nyförvärvet: "Vi har letat efter sätt att förstärka laget och skapa mer konkurrens. När vi fick möjligheten att signa Cody, som verkligen ville komma till oss och ta chansen, var det självklart för oss."
När det gäller fortsatt arbete med nyförvärven säger Öhman: "Vi fortsätter att undersöka marknaden, och om vi hittar rätt spelare är det möjligt att vi kommer att göra fler förstärkningar för att öka konkurrensen i laget."


Kontraktet med Cody Porter är skrivet för resten av säsongen.

Vi hälsar Cody varmt välkommen till Västerviks IK!🔴🔵

Admin