Pontus Eltonius ansluter till Västerviks IK
Publicerad: 2023-12-26
Nyförvärv
Målvakten lånas ut till VIK från MoDo Hockey

Målvakten Pontus Eltonius ansluter till Västerviks IK på lån från MoDo Hockey.

Pontus Eltonius som mäter 192cm och är fostrad i Frölundas organisation har representerat bland annat Växjö, Huddinge och Nybro och skrev till nuvarande säsong kontrakt med MoDo Hockey i SHL för att sedan bli utlånad till Frisk Asker i den norska ligan.
I slutet av den förra veckan meddelade MoDo att man valt att kalla hem Eltonius för att se över alternativen för sin målvakt.

Västerviks Sportchef Victor Öhman kunde imorse berätta att han träffat en lösning på målvaktssidan med Eltonius och MoDo som man nu väljer att aktualisera.

Öhman hade följande att säga om lösningen:
— Vi har haft ett bra samtal med MoDo och Pontus om att hitta en lösning mellan parterna. Nu har vi kommit överens om att få låna Pontus och det känns jättebra. Pontus har haft några riktigt bra säsonger i hockeyettan och tog upp Nybro till hockeyallsvenskan ifjol. Han värvades av MoDo och har varit utlånad till Frisk Asker. Nu kom möjligheten för oss att få låna honom, och vi kände att det här kändes helt rätt för oss.


Gabriel Remelin säger så här:
 — Pontus är en atletisk målvakt som läser spelet bra. Hans styrkor sitter i hans skridskoåkning och hans sätt att läsa av spelet. Det ska bli kul att börja jobba ihop efter jul.

Vi hälsar Pontus stort välkommen till Västervik.

Pontus på Elite Prospects


Samtidigt lämnar Cody Porter Västerviks IK.

Victor Öhman kommenterar:
— Vi hade en möjlighet i kontraktet att gå skilda vägar med Cody, och vi utnyttjar nu den möjligheten. Anledningen till det är att Cody, sedan första veckan han kom hit, har dragits med en skada, och vi vet inte riktigt när det kommer att bli bra. I det läge vi befinner oss i har vi dessvärre inte tid att vänta utan har valt ett annat alternativ.


Vi tackar Cody för hans insatser i vår tröja och önskar honom lycka till i hans framtida karriär.

Admin