Öhman ny sportchef och Remelin tillträder som COO
Publicerad: 2023-03-26
Organisation
Dubbla positiva nyheter inom den sportsliga organisationen. Västerviks IK kunde under söndagen äntligen meddela att man gjort klart med ny sportchef och en ny tjänst, Chief Operating Officer.

Det har länge ryktats om det, men nu kan klubben bekräfta att man gjort klart med den långvarige spelarkuggen Victor Öhman som tar över uppdraget som sportchef. Victor har representerat Västerviks IK i åtta säsonger som spelare och anslöt 2015-2016 och har därefter blivit kvar och rotad efter att ha gjort en succéartad debutsäsong.

Därmed kan det konstateras att Öhman nu gjort sin sista match som spelare i Västerviks IK i den sjätte matchen i Play Out-serien som nyligen avslutades. Victor kommer att tillträda i rollen som sportchef med omedelbar verkan. Victor själv har följande att säga om sitt nya jobb: – Det har varit lite av en dröm för mig att få göra detta och dagarna som spelare räknats neråt ju äldre man blir. Så när möjligheten dök upp kändes det helt rätt att hoppa på det. Självklart hade man kunnat fortsätta att spela en eller ett par säsonger till, men dessa jobb växer ju inte på träd så när möjligheten kom valde jag att ta den.

– Jag och familjen är rotad här och man känner mycket för den här klubben så valet blev i slutändan ganska enkelt för mig, säger Victor.

Gabriel Remelin tillträder som COO för A-laget.

Västerviks IK:s målvaktstränare och tidigare tillförordnad sportchef Gabriel Remelin tar rollen som Chief Operating Officer med fokus på ekonomi och sportsliga frågor kring A-laget. Gabriel har varit en viktig del av föreningen sedan säsongen 2017/2018 när han anslöt som målvaktstränare i klubben. Han har sedan dess tagit ett stort ansvar i många av de viktiga frågorna för att verksamheten ska kunna fortlöpa.

Remelin säger följande om upplägget:  – Det sa bli jättekul att få jobba med det här upplägget. Jag har haft en bra dialog med styrelsen om vad som förväntas. Jag kommer att arbeta lite mindre med scouting kring A-laget med att lägga ett större fokus på att vara en bredare form av hjälpande hand och kunna väva ihop A-laget mer med marknadssidan.

Gabriel kommer att fortsätta att vara målvaktstränare i den dagliga verksamheten och målsättningen är, att den biten ska fortlöpa i samma utsträckning som tidigare.

Västerviks IK:s ordförande Urban Widén säger följande om lösningen som klubben nu fått till: – Det känns jättepositivt att vi kan knyta upp Victor och Gabriel som båda har ett stort hjärta för klubben som de har lagt ner mycket arbete för genom åren. Detta gör att vi snabbt kan komma igång med arbetet inför kommande säsong och att vi kan lägga fullt fokus på ett brett utvecklingsarbete i klubbens samtliga verksamhetsområden.

Admin