Quinton Howden förstärker Västerviks IK
Publicerad: 2023-07-14
Rutinerad forward klar för säsongen 2023/2024

Västerviks IK hälsar Quinton Howden välkommen till laget inför den kommande säsongen.

Västerviks IK är stolta att meddela att de har förstärkt sin trupp med den erfarna forwarden Quinton Howden. Howden, född i Winnipeg, Kanada, är en 31-årig, 188 cm lång vänsterfattad forward som tillför rutin och erfarenhet till det unga laget. Han förväntas bli en betydelsefull tillgång för klubben.

Med 97 NHL-matcher för Florida Panthers och 207 AHL-matcher för San Antonio Rampage och en gedigen hög av KHL-matcher har Howden mycket erfarenhet att hockey på hög nivå. Han har också en hel del internationella framträdanden, genom att ha tagit OS-brons för Kanada och både silver och brons i Junior-VM.

Victor Öhman, sportchef för Västerviks IK, uttryckte sin glädje över värvningen och betonade vikten av att ha en mer erfaren spelare i laget: "Jag har letat efter en mer erfaren spelare till vårt unga lag, och det är precis vad vi har fått i Quinton, med över 100 NHL-matcher. Han är en sann professionell både på och utanför isen och kommer att kunna spela i alla situationer."

Öhman fortsatte att beskriva Howdens egenskaper och vad han kommer att bidra med: "Han kommer att vara en ledare genom sitt hårda arbete varje dag. Han är en komplett spelare med skicklighet över hela banan och är mycket farlig framför motståndarnas mål. Vi förväntar oss dock inte att han ska vinna poängligan här, utan han kommer att bidra med mycket annat."

Quinton Howden är redo att visa sin potential och revanschera sig efter en säsong i finska Jukurit och franska Grenoble, där han inte fick utnyttja alla sina färdigheter. Öhman betonade: "Quinton har många verktyg som inte riktigt kom till sin rätt förra säsongen, och han är väldigt motiverad och revanschsugen på att göra en bra säsong med oss."

Öhman tillade: "Howden har erfarenhet både som center och ytterforward, vilket ger oss ökad flexibilitet. Att han kan spela på båda positionerna ser jag som ett stort plus."

Västerviks IK ser fram emot att välkomna Quinton Howden till laget och hoppas att hans erfarenhet och rutin kommer att bidra till framgångsrik hockey under den kommande säsongen.

Läs mer om Quinton Howden på ELITE PROSPECTS

Admin