Huvudtränare klar för Västerviks IK

4 maj 2021 08:00
Kontrakt

Nu vänder vi blad och blickar framåt. Västerviks IK är glada att kunna presentera klubbens nya huvudtränare. Säsongen 2021-22 kommer Martin Gudmundsson stå i VIK-båset. – Vi är glada att kunna presentera Martin som ny huvudtränare i Västervik. Rekryteringsprocessen har varit högintensiv, men nu när allt är klart känns det så klart otroligt skönt och vi kan nu blicka framåt mot nästa säsong och det lagbygget, säger sportchef Emil Georgsson.


Martin Gudmundsson är 34 år och tränade senast Wings HC Arlanda i HockeyEttan, där han klev in i slutet av januari och hjälpte till att rädda klubben från degradering. Han har tidigare varit både huvudtränare och assisterande i Almtunas organisation, i både A-lag och J-lag.

Värvningen av Martin Gudmundsson presenteras i samarbete med Ljungheden Construction.

– Vi tror att Martin kommer kunna fortsätta driva verksamheten i rätt riktning. Han är driven, målmedveten och kommer att öka kravbilden i de dagliga vanorna där jag tycker vi har en del att arbeta med. Han kommer med erfarenhet av att jobba i samma typ av miljö och med liknande förutsättningar, vilket jag tycker är en god förutsättning för att det ska kunna fungera bra, säger Emil Georgsson.

– Jag vill prioritera en bra defensiv, se till att det är bra struktur på hemvägen och i egen zon. Det är A och O för att kunna fajtas med storklubbarna, men samtidigt ha ett finurligt anfallsspel. Det känns bra att ta över här, det blev väl ett perfekt avslut för både Mattias Karlin och Västervik med det som gjordes den här säsongen. Det blir en nystart nu, att tillsammans med Emil sätta ihop en ny trupp och bjuda på härligt spel, säger Gudmundsson.

En längre intervju med Martin hittar ni i videoklippet nedan.