Kanadensisk forward ansluter till Västerviks IK
Publicerad: 2023-06-28
Nyförvärv
Kommer från en stark säsong poängmässigt i Danska ligan.

Västerviks IK:s sportchef, Victor Öhman, kan idag berätta att han har kontrakterat den kanadensiske forwarden Phil Marinaccio.

Marinaccio, som kommer från Woodbridge, Ontario, har spelat flera säsonger i USHL och NCAA, samt fyra säsonger i Skandinavien där han har spelat för Sönderjyske, Storhamar, Frisk Asker och Herning Blue Fox. Däremellan har han även hunnit med en säsong i franska Chamonix.

- Med Phil får vi en klok och skridskostark spelare som har gjort mycket poäng var han än har spelat utomlands. Nu senast vann han poängligan i danska högstaligan, säger Victor Öhman.


Utöver grundserien i NCAA har Marinaccio vunnit den norska ligan och även tagit silver två gånger i danska ligan.


- Phil har samlat på sig en hel del rutin och jag tror att det är precis vad laget vi nu håller på att bygga kommer att behöva", fortsätter Öhman. "Jag tror att Phil kommer att bli viktig för oss då vi tror att han kommer att kunna bryta mönster och bidra i powerplay. Det ska bli väldigt kul att få se vad Phil kan göra i svensk hockey och här hos oss i Västerviks IK.


Öhman vill även passa på att rikta ett stort tack till alla supportrar som spontant har samlat in pengar till Västerviks IK.

- Vi har givetvis en budget vi arbetar inom, och pengarna är inte öronmärkta till något specifikt ännu som vi har bestämt. Dock ökar ju möjligheten för oss att kunna förstärka laget när supportrarna sluter samman och gör fantastiska insatser som denna. Jag blir överväldigad av vilken entusiasm som finns hos alla våra fantastiska supportrar.

Phil ansluter till laget i slutet av sommaren och kontraktet är skrivet på en säsong.

Läs mer om Phil på Eliteprospects HÄR

Admin