Carl-Henrik skriver nytt kontrakt och lånas ut!
Publicerad: 2023-10-06
Kontrakt
Carl-Henrik Edwardsson skriver nytt kontrakt med Västerviks IK som sträcker sig över 24/25 och som samtidigt lånas ut till Huddinge tillsvidare.

– Först och främst är vi jätteglada över att vi skrivit ett nytt kontrakt med CH. Vi har haft ett väldigt bra snack om nutid och framtid, där han tror på denna processen som vi har pratat med honom om och det är vi väldigt glada för, säger VIK:s sportchef Victor Öhman.

Det är en Västerviksgrabb som har framtiden för sig och som vi ska jobba stenhårt med, för att få honom att utvecklas varje dag och just nu ska han ut och utvecklas i hockeyettan så han kan ta sina kliv till att bli en ordinarie hockeyallsvensk spelare på sikt.

Vi kommer därför att låna ut CH till Huddinge. CH är fortfarande ung, och för att utvecklas kan han inte spela 5–10 minuter. Han måste få spela många matcher och många minuter där han kan ta ett stort ansvar. Så vi har kommit överens med Huddinge om en bra paketlösning för CH i en väldigt bra roll och en frejdig hockey, som vi tror kommer passa CH jättebra.

Vi kommer att kunna ta tillbaka CH till Västervik när vi vill.

Det ska bli kul att följa hans utveckling och målet är såklart att han ska vara en ordinariespelare i Västerviks IK på sikt.

Vi önskar CH ett stort lycka till i Huddinge och ser fram emot ett år till med oss här i Västervik.

Conny Pettersson