Ny kanadensare klar för Västervik!
Publicerad: 2024-02-12
Kontrakt
Ny kanadensare kl för VIK. Forwarden Cèdric Desruisseaux ansluter

VIK:s sportchef Victor Öhman presenterade idag ett nyfövärv inför slutspurten på säsongen. 
23-årige forwarden Cédric Desruisseaux ansluter i veckan! Han ansluter till Västervik på onsdag och väntas bli spelklar i nästa vecka.

– Vi har letat efter en offensiv spelare, då Marinaccio är borta ett bra tag framöver och vi inte riktigt vet hur det blir med Theo (Jacobsson) då han just nu är hos Modo, säger Victor Öhman.

– Cédric är en mindre spelare som är väldigt bra på skridskorna, och där jag tror att hans spel kan bli ännu bättre på stor is för det är en väldigt hal spelare som är offensiv och kan skapa grejer på egen hand, samtidigt besitter han ett bra skott, fortsätter Öhman.

– Vi kommer att få en extra dimension i vårt offensiva spel där han mestadels kommer att bidra men samtidigt är det en spelare som också kommer att jobba hårt, avslutar sportchefen.

Det är ett sponsornätverk som gått samman och gör allt vad dom kan för att Västerviks IK ska ha de bästa förutsättningarna för att vara kvar i HA 2024/25 som har gjort den här värvningen möjlig, så vi vill rikta ett stort tack till allihopa som har hjälpt till.

Welcome to Västerviks IK, Cédric!

Cèdric på Elite Prospects

Conny Pettersson