Emil Zetterquist ansluter till Västerviks IK
Publicerad: 2023-05-20
Nyförvärv
Huddinge-fostrad spelare blir första pusselbiten på målvaktssidan.

Västerviks IK:s sportchef Victor Öhman kunde på lördagsmorgonen meddela att han gjort klart med den Huddinge-fostrade målvakten Emil Zetterquist.

Emil är en 188cm lång målvakt som har gjort hela sin junior-tid i Huddinge, med undantag för 26 matcher för AIK i dåvarande SuperElit. Efter den säsongen som var 2016-2017 bar det iväg över atlanten för spel i NAHL där det blev 43 matcher för Coulee Region Chil för att sedan bli flytt till NCAA och St. Lawrence University där Zetterquist spelade i hela fem säsonger. På merit-listan har Emil en brons-medalj från SM-slutspelet i J20 samt vunnit NCAA (ECAC) med St. Lawrence.

Gabriel Remelin som har varit delaktig i processen kring kontrakteringen av Emil säger så här om Emil:
- Riktigt kul att vi kunde landa den härförstärkningen. I Emil får vi en positionsstark spelare som dessutom har riktigt bra teknik med det sättet han jobbar på skridskorna. vilket vi tycker att det är viktigt att ha med sig i dagens hockey när det går så pass fort som det gör.  Remelin fortsätter: - Det ska bli roligt att få välkomna Emil in i laget för att sedan få lära känna honom och börja arbeta tillsammans.

Kontraktet är skrivet på ett år och Emil ansluter till laget under sommarens slutskede.

Läs mer om Emil Zetterquist på Eliteprospects

Admin