Kanadensiske forwarden Cole Ully ansluter till Västerviks IK
Publicerad: 2023-01-30
Nyförvärv
VIK värvar forward från Kanada. Gabriel Remelin: – Cole har inte spelat någonstans i år och kommer säkerligen att behöva lite tid för att komma i form, men vi kommer göra allt vi kan för att han ska kunna acklimatisera sig så fort som möjligt.


Västerviks IK har gjort klart med den kanadensiske forwarden Cole Ully som senast kommer från spel förra säsongen i Slovakien för HK Poprad och HKM Zvolen.

Han har även en del rutin ifrån WHL och AHL innan han provade på spel i ECHL. Där representerade han bland annat South Carolina Stingrays och var lagkamrat med västerviksbekantingen Brett Supinski.

Under nuvarande säsong har det inte blivit något spel för Cole på grund av rehab efter en skada, men han bedöms att vara helt redo för spel igen.

Gabriel Remelin, tillförordnad sportchef säger så här om värvningen:

– Vi gillar det vi har sett av Cole, då det finns en stor offensiv uppsida hos honom och tanken är att det är där han ska kunna bidra. Cole har han inte spelat någonstans i år och kommer säkerligen att behöva lite tid för att komma i form, men vi kommer göra allt vi kan för att han ska kunna acklimatisera sig så fort som möjligt.

Remelin fortsätter:

– Martin Gudmundsson har lagt ner mycket tid och energi på att följa spelarmarknaden och vi påbörjade arbetet med värvningen av Cole innan beskedet om hans uppsägning kom. Det har varit en del för mig att sätta mig in i, vilket gör att vi inte riktigt har klart för oss när han kan vara spelklar, men vi kommer intensifiera det arbetet för att han ska kunna vara redo så fort som möjligt.

Avtalet gäller resterande delen av säsongen.

27-årige Cole Ully mäter 183 centimeter, är vänsterskytt och draftades i femte rundan 2013 av Dallas Stars.

Cole på EliteProspects

Admin