Brödraduo Till Västerviks IK
Publicerad: 2020-11-04
Kontrakt
I dag blev det klart att bröderna Marcus och Jonathan Davidsson spelar i Västerviks IK framöver. Jonathan på lån från Ottawa Senators fram till NHL-campen och Marcus för resten av säsongen. Bröderna spelade ihop i Djurgården säsongen 2018/2019 ihop med Jonsson Fjällby.

Marcus, 21, kommer närmast från Växjö Lakers och Jonathan lånas ut av NHL-organisationen Ottawa Senators. Båda bröderna har ett långt förflutet i Djurgårdens IF, där de ofta spelat tillsammans med Axel Jonsson Fjällby. Inför förra säsongen lämnade bröderna DIF, Marcus för Växjö Lakers och Jonathan för Ottawa Senators. Nu återförenas de alltså i Västerviks IK.

Västerviks sportchef Emil Georgsson:

”– Det är så klart en unik möjlighet under en unik säsong. Att få Jonathan och Marcus till Västervik är så klart något som vi tycker är extremt kul. Tillsammans med Axel bildade dom en giftig enhet i Djurgården.

Jonathan är en avig forward med bra speed, medan Marcus är mer en klok center.

Jonathan lånas ut till Västervik från Ottawa under denna säsong, men ska på NHL-Camp när den startar. Marcus kontrakt är över denna säsong. Vi är väldigt glada över att få ha dom hos oss i Västervik.

När Anton Blomberg valde att bryta sitt kontrakt kände vi oss tvungna att fylla på forwardssidan och när denna möjlighet att knyta upp bröderna Davidsson dök upp blev det en perfekt lösning."

Marcus Davidsson, 21, är en vänsterfattad center på 184 cm och har närmare 200 SHL-matcher och över 60 J-landskamper på meritlistan. Han draftades av Buffalo Sabres i andrarundan 2017 som spelare 37 totalt.

Jonathan Davidsson, 23, är högerfattad, högerforward och 181 cm lång. Förra säsongen gjorde han NHL-debut och hann med sex matcher i Ottawa Senators. Han har gjort 145 SHL-matcher, 9 A-landskamper och 59 J-landskamper.

Säsongen 2017-2018 slog de igenom i Djurgårdens A-lag, ofta i samma kedja tillsammans med Jonsson Fjällby. Den säsongen gjorde Jonathan 31 poäng och Marcus svarade för 21.

{!A} Foto: Felix "felle" Gustafsson / Västerviks IK

Vi i Västerviks IK sänder ett stort tack till Slottsholmen hotell & restaurang AB som varit med och gjort dessa värvningar möjliga. Leif Karlsson COO på Slottsholmen förklarar varför man valt att hjälpa oss med dessa värvningar:

"Vi på Slottsholmen är stolta över att få vara del i en unik möjlighet att få tillgång till två duktiga hockeyspelare till Västerviks IK. Vidare är vi hedrade att bli tillfrågade och vi hoppas vi kan uppfylla behovet man behöver av oss. Slottsholmens inställning är att vara en aktiv aktör för att utveckla Västervik på alla plan och för alla. Vi vill skapa mötesplatser och vara tillgängliga för alla. Vi vet också att tillsammans så når man dit man vill med ett gott och bra samarbete. Slottsholmen önskar att alla företag, föreningar och attraktionen för staden i allmänhet skall utvecklas. Det tjänar vi alla på oavsett verksamhet.

Vi på Slottsholmen vill ta vårt ansvar och vara behjälplig med våra resurser. Detta passar mycket väl in i vår policy och därför vi är mycket exalterade över att få vara med. När vi fick frågan fanns aldrig någon tvekan! Med denna satsning önskar vi Västerviks IK en bra start på säsongen 20/21 för att nå sina uppsatta mål. Vi hoppas intresset och attraktionen för laget ökar och vi tycker framför allt att det är roligt för ungdomar att på nära håll se denna typ av spelare. STORT lycka till önskar vi på Slottsholmen med familjen Ulvaeus i spetsen, via Leif Karlsson COO Slottsholmen hotell & restaurang AB."

Jonathan Davidsson på Elite Prospects

Marcus Davidsson på Elite Prospects

Viktor Allvin