Kontraktsförlängning: 23-årige forwarden Victor Wänghult förlänger sitt kontrakt med VIK!
Publicerad: 2019-03-15
Kontrakt
Under fredagen kom Västerviks IK och unge västgöten Victor Wänghult överens om ett kontrakt över nästa säsong i HockeyAllsvenskan. Wänghult kom till VIK från Kumla HC i Hockeyettan strax innan transferfönstret stängde i februari. Han har stått för fem assist på sex grundseriematcher i Västervik.

{!B}

Victor Wänghult är en 23-årig forward med Skövde IK i Västergötland som moderklubb. Han har – förutom senaste månaden i Västervik – spelat seniorhockey i Skövde, Tibro och Kumla och har producerat imponerande 174 poäng under de senaste fyra säsongerna.

Nu skriver alltså Wänghult på en förlängning av kontraktet med Västerviks IK och stannar i laget i HockeyAllsvenskan 2019-20. Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK kommenterar kontraktsförlängningen så här:

- Victor har verkligen kommit in och tagit för sig på denna korta tid han varit här. Han har fina verktyg i sin låda och vi tror att utvecklingspotentialen är stor. Vi är glada att Victor väljer att spela med oss nästa säsong!

Victor Wänghult säger så här om sin första tid i VIK:

- Jag har trivts otroligt bra här. Sen har jag fått mycket förtroende av tränarna Karlin och Johansson och fått en bra roll. Kul att jag får komma upp och spela mitt spel, det gör att man vågar istället för att åka runt och vara rädd att göra misstag.

{!A}

Så här säger Victor om skälen till varför han bestämde sig för att förlänga sitt kontrakt med Västerviks IK:

- Hela föreningen egentligen, det är en familjär förening. Jag har bara varit här en månad, men känner mig redan som en i laget. Goa grabbar att ha att göra med. Sen är en stor del givetvis det förtroende jag fått av tränarna. Det känns som en bra klubb för mig att fortsätta att utvecklas i.

Slutligen säger Victor Wänghult så här om vilka förväntningar han tycker att VIK-fansen ska ha på att han ska fortsätta producera poäng i den hastighet han har gjort under de senaste säsongerna:

- Jag är ju en offensiv spelare som givetvis har förväntningar på mig själv att göra poäng och hjälpa laget att vinna matcher. Så det ska ni också ha förväntningar på, tycker jag.

Kontrakterade spelare för säsongen 2019-20

21 Victor Öhman

47 Henrik Malmström

44 Erik Ullman

58 Kim Johansson

7 Niklas Folin

70 Jacob Bjerselius

88 Ken Jäger

65 Victor Wänghult

Se allt om lagbygget inför säsongen 2019-20 här

Victor Wänghults spelarprofil Eliteprospects

Fredrik Blom