Hemma
Västervik
VVIK
Borta
AIK
AIK

Matchrapport: Övertygande seger mot AIK

19 mars 2022 08:54
Matchrapport

VIK övertygade i första åttondelsfinalen mot AIK i Plivit Arena. Laget segrade slutligen med 6-2 efter att ha vänt ett tidigt underläge i matchen.


VIK fick en tidig kalldusch i inledningen av matchen. Efter bara 39 sekunder tog AIK ledningen med 0-1. Gästernas glädje blev dock kortvarig. Efter 4:11 kvitterade Skyler McKenzie till 1-1 och kort senare gjorde Mattias Wigley 2-1. VIK fortsatte att skölja över AIK och när man tilläts spela i numerärt överläge så gjorde Victor Öhman 3-1 i en period med tydligt övertag för Västervik vilket också skotten 17-6 (!) bevittnade.

VIK fick en fin start på den andra perioden. När en AIK:are åter visats till botbänken så utökade VIK till 4-1 i efterkommande spel i numerärt överläge. Målskytt var Johannes Johannesen efter 1:45. Efterföljande minuter bjöd publiken i Plivit Arena på chanser åt båda håll. Det var bitvis grinigt och det märktes att slutspelet inletts. AIK blev nästa lag att måljubla. Detta i mittendelen på perioden. Man fick också ytterligare en fin möjlighet att närma sig målmässigt då Alexander Hilmerson tilldömts ett matchstraff. Uppoffrande hemmaspelare klarade av underläget och det 4-2 var ställningen inför tredje perioden.

Väl i den tredje perioden så perioden så hade VIK bra koll på händelserna. Det skulle också komma två hemmamål innan den första åttondelsfinalen var över. Först utökade Brett Supinski till 5-2 och sedan så gjorde Skyler McKenzie sitt andra för kvällen vilket innebar 6-2.

Nästa match

Nu väntar match två på Hovet i Stockholm. VIK har tydlig matchboll och kan avgöra matchserien.