Hemma
AIK
AIK
Borta
Västervik
VVIK

Matchrapport: Stark bortaseger mot AIK

21 mars 2022 09:00
Matchrapport

VIK slog AIK på bortais med 4-2 och därmed gick man vidare till kvartsfinal mot SHL efter 2-0 i matcher. Stor matchvinnare blev Skyler McKenzie som gjorde 2 mål och 1 målgivande passning.


Det var ett annat AIK denna söndagskväll jämfört med matchen i fredags där VIK var flera klasser bättre. AIK satt en hård press från start och man ville verkligen sätta tonen på matchen tidigt, man fick också en bra start likt matchen i fredags när man gjorde 1-0 i powerplay redan i matchminut tre.

Därefter fortsatte AIK vara detta bätte laget i första perioden även om VIK spelade upp sig ju längre perioden gick.

Den andra perioden skulle vara ganska lik den första perioden där AIK var det bättre laget och VIK fick inte riktigt till sitt spel som man sett senaste tiden. Men man skulle få ny energi när man på ett fint sätt kvitterar till 1-1 genom Brett Supinski fint framspelad av Skyler McKenzie. Då hade vi spelat halva perioden.

Därefter är matchen ett ställningskrig och alla trodde nog vi skulle ha 1-1 inför sista perioden, men Skyler McKenzie ville annat och med en sekund kvar kunde kanadensaren gick VIK en 2-1 ledning inför sista perioden.

Sista perioden spelade VIK bra och man hade bra kontroll på händelserna kändes de som men efter ett misstag i egna zonen av VIK kunde AIK kvittera till 2-2. Då var halva perioden av tredje kvar.

Därefter känns matchen vidöppen och matchen kan gå åt vilket håll som helst men då skulle VIK sticka upp och sätta dit ledningspucken när Danny Kristo rakar in en retur och med 3,5 minut kvar av matchen var VIK klara för kvartsfinal.

AIK försökte mobilisera kraft och när man tog ut målvakten i jakten på kvitteringspuck kunde matchens bästa spelare Skyler McKenzie sätta 4-2 i öppen kasse och skicka VIK till kvartsfinal och AIK på semester.

Otroligt starkt av VIK att slå ut AIK i två raka matcher, nu väntar några dagars ledighet innan kvartsfinalen drag igång på torsdag på bortais.

Nästa match

Nu väntar kvartsfinal. Vilka man möter avgörs på tisdagkväll. Håll utkik på hemsidan och sociala medier.