Hemma
AIK
AIK
Borta
Västervik
VVIK

Matchrapport: VIK triumferade på Hovet

5 mars 2022 09:30
Matchrapport

VIK segrade i gårdagens match mot AIK på Hovet. Detta då VIK vänt ett underläge i sista perioden till seger. En väl genomförd insats där VIK:arna stred tappert.


Det var en jämn inledning på matchen där VIK tog ledningen efter 11:57 genom Jaakko Lantta som läckert gjorde mål på ett friläge snyggt framspelad av Isak Salqvist. AIK spelade upp sig och tog över händelserna. Hemmalaget hann både kvittera till 1-1 och ta ledningen med 2-1 innan perioden var över. Mycket beroende på att VIK ådrog sig utvisningar.

Publiken på Hovet fick se böljande spel i inledningen av den andra perioden som också präglades av högt tempo. VIK fick en fin möjlighet att kvittera efter drygt sju spelade minuter då en hemmaspelare visades ut för första gången i matchen. Dessvärre så lyckades inte laget utnyttja detta. VIK trummade på och tog över spelet så pass mycket att AIK valde att ta timeout. Perioden blev dock mållös och 2-1 var således ställningen inför tredje perioden.

VIK fick en fin start på den tredje perioden. Efter 3:02 så kvitterade Alexander Hilmerson till 2-2 men laget nöjde sig inte där. I mittendelen så gav Victor Öhman VIK ledningen till 2-3 på en spelvändning. AIK jagade för kvittering men 17:10 så utökade Marcus Westfält till 2-4 delikat framspelad av Danny Kristo. 2-4 blev också slutresultatet efter en fin insats av VIK.

Tabellen

VIK är fortfarande på nionde plats i tabellen efter gårdagens seger.

Nästa match

Nästa match för VIK är kommande fredag då Mora IK kommer till Plivit Arena. Biljett säkrar du genom länken nedan.